DOLAR

32,3814$% 0.16

EURO

35,0777% -0.11

STERLİN

41,0362£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,24%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.008,00%0,02

BİTCOİN

2267740฿%-0.509

a

ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, UNUTMAYACAĞIZ…!

Yaşamlarını kaybeden Canlarımızın Devr-i daim olsun, Toprak Ana sarıp sarmalasın, yattıkları yerde incinmesinler.

Türkiye’de geniş bir coğrafyada yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden yaralamıştır. Yakınlarını kaybeden her bir Canın acısını yüreklerimizde hissederken, depremin değil binaların ve alınmayan önlemlerin insanların yaşamlarını sonlandırdığı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmiş bulunmaktayız. 

Doğal afetlerin dünyanın her yerinde olabileceği gibi Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinden olan depremin yarattığı yıkımın da sanki yapı güvenliği ve standartlarına uygun yapılmışçasına normalleştirilmesini doğru bulmuyoruz. 

yüzyılda insanın ve tüm canlıların yaşam alanlarının, insanın nitelikli yaşamını sağlayacak teknolojinin ve sanayileşmenin övünç duyulduğu bu dönemde, insanı nitelikli yaşatmak için nelerin yapılıp yapılmadığı eleştiri konusudur.

Yaşanan deprem gerçeğinden yola çıkarak bunu kadere, kısmete, tanrısal duruma bağlamak sonucun tekrarın da tedbir gerekmeyeceği anlamına gelmektedir ki bu durum kabul edilebilir değildir. 

Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların yaşadığı acıyı derinden hissettiğimizi öncelikle belirtmek isteriz.

Hayatlarını kaybedenlerde yaşayanlarda ailelerimiz,çocuklarımız, akrabalarımız, komşularımız sonuç olarak bizleriz. 

Deprem olan bölgelerde ciddi mağduriyetler yaşayan Canlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına Kıbrıs’a akrabalarının yanlarına gelebilmelerinin yollarını kolaylaştırıcı çalışmalar yaparak birçok canımızı ülkeye getirmeye çalışırken, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta kurumsal olarak kimsenin ilgilenmediğini ve sessiz kalındığını üzülerek ortaya koymak zorundayız. 

Anadoludan ülkemize gelen depremzedeler buraya yerleşmeye gelmiyor, topraklarını bırakmakmanın ne demek olduğunu en iyi bilen kıbrıs Türküdür, yaşam öce doğduğun yer sonra doyduğun yerde anlamalanır.

Deprem Komisyonumuz, toplumumuzun duyarlı davranışı sonucunda oluşturduğumuz öz kaynaklar ile buraya Canlarımızın ulaşımını sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz.

Asıl mesele, insanı merkeze alarak bunu sadece sözde ifade etmek değil, eyleme dönüştüren zihniyetin etkin olabileceği memleket olabilmek, bunu da zamanında yapabilmenin önemini kavrayabilmeliyiz. 

Kıbrıs toplumunun bu yaşananlara ortakalaşan acıya duyarlı olacağına inanıyoruz. Hiç kimse evini, yurdunu gönüllü olarak terk etmez, yaşanan doğal afet sonucu oluşan bu durumu hafifletebilmek adına ülkemize gelen Canların yaşamını kolaylaştırıcı önlemlerin sağlık, eğitim, hukuk, barınma, gıda ve iş gibi meseleler de Sivil Toplumun da planlayıcı ve duyarlı olması gerekmektedir. 

Her insanın insanca yaşayacağı nitelikli yaşam koşullarının depremzedeler için de sağlanmalı ve bu doğrultuda alınması gereken önlemlerin bir an evvel alınması için harekete geçilmelidir. 

İnsanı ve doğayı sevmek, korumak için ne yapıldığı sorusu son günlerde sıkça sorulurken, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta rant uğruna beton ekonomisinin yaptıklarının da unutturulmaması gerekmektedir. Yaşadığımız ekonomik düzende kapitalist sistemin acımasız rekabet koşullarının sonuçlarının her geçen gün daha da ağırlaştığının hepimiz farkındayız. Ve ne yazık ki rant uğruna beton ekonomisinin yaptıkları ve kapitalist sistemin acımasız rekabet koşullarının dayatmalarının da benzerlik gösterdiği dikkatlerden kaçmamalıdır. 

Sonuç olarak yaşanan depremin ağır bilançosu karşısında tedbirler almak, meydana gelebilecek olası depremleri en az can kaybı ve hasarla atlatabilmek için bugünden tezi yok ciddi önlemlerin alınması kaçınılmazdır. 

Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde yaşanan insanlık dramı hafızalarımızda yerini korurken, beton yığınlarının pek çok Canımıza mezar olduğu gerçeği de asla unutulmamalıdır.

Bizler yaşananları, ihmalleri ve sonuçlarını hiçbir zaman unutmayacağız. 

Sorumlular, denetlemeyenler, rantçılar mutlaka hesap vermelidir…!

A.K.M. DEPREM KOMİSYONU

 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP