Amcaoğlu: Akaryakıttaki vergileri tüketici lehine sıfırladık


Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesindeki Tüketici Konseyi toplandı.

Tüketicileri Koruma Yasası kapsamında yapılan 17’nci yıllık toplantıya Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bakanlık Müsteşarı Tuğşad Tülbentçi, Tüketici Konseyi Başkanı, Bakanlık Müdürü Huriye Kutup’un yanı sıra bakanlıklardan, meslek ve sivil toplum örgütleriyle üniversitelerden temsilciler katıldı.

Toplantının başında söz alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, dün ülkede ilk kez akaryakıttaki vergileri tüketici lehine sıfırladıklarını söyledi.

Amcaoğlu,  akaryakıt fiyatlandırmasındaki KDV, Rıhtım Harcı, Gümrük Vergisi, Tarım Sigortası Fonu, Turizm Teşvik Fonu, Belediye Tartı Ücreti gibi kalemleri enflasyonist bir ortam yaratılmaması için sıfırladıklarını belirtti.

Amcaoğlu, savaş nedeniyle ülke olarak çok sıkıntılı günlerden geçildiğini, Kıbrıs adasının jeoplolitik konumu nedeniyle savaşın merkezinde yer aldığının farkında olduklarını söyledi.

Yaşananlar nedeniyle dün de akaryakıtta yeni düzenlemeler yapıldığını, akaryakıttaki tüm vergi başlıklarını sıfırladıklarını söyleyen Amcaoğlu, bu sıfırlamanın 70 milyon TL’lik bir gelir kaybına sebep olacağını ancak bu sayede insanların ürüne sadece ürün fiyatı ile ulaşabileceklerini belirtti.

Amcaoğlu, üç yıl süresince yapılanları da değerlendirdiği konuşmasında akaryakıtta otomasyon sistemine geçildiğini, Dijital Karekod Sistemi’nin(Eko-Sepet ) hayata geçirildiğini, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ni tekrardan düzenlediklerini, Ticaret Dairesi’nin kullanımında olan İstatistik Programı’nı güncelleyip, yenilediklerini ifade etti.



SOYDAN

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir