DOLAR

32,3230$% 0.21

EURO

35,1425% 0.02

STERLİN

40,9573£% -0.15

GRAM ALTIN

2.297,62%0,90

ÇEYREK ALTIN

3.948,00%-0,53

BİTCOİN

฿%

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Başbakan Üstel:Kıbrıs Türk halkı büyük bir mücadele örneği veriyor

Başbakan Üstel:Kıbrıs Türk halkı büyük bir mücadele örneği veriyor

 

 

Başbakan Ünal Üstel, iş makinesi olan vatandaşlara, yangın bölgesine gitme çağrısı yaparak, Kıbrıs Türk halkının büyük bir mücadele örneği verdiğini söyledi.

Başbakan Üstel, Mersinlik bölgesinde 4 gündür devam eden ve öğleden sonra rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenen yangınla ilgili, İlçe Kriz Yönetim Merkezi’nin Mersinlik Camisi avlusuna taşındığını söyledi.

Yangın bölgesine giden Başbakan Üstel’e, Mersinlik Cami avlusuna taşınan İlçe Kriz Yönetim Merkezi’nde devam eden yangın söndürülme faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Başbakan Üstel, kriz masasının olduğu yerde BRT’ye yaptığı açıklamada , iş makinesi olan vatandaşlara, yangın bölgesine gitme çağrısı yaparak, Kıbrıs Türk halkının büyük bir mücadele örneği verdiğini söyledi.

Herkese büyük geçmiş olsun diyen Başbakan Üstel, yangının daha çok ileriye gitmemesi ve Kantara bölgesine geçmemesi için büyük mücadele verildiğini ve insanların büyük seferberlik içerisinde olduğunu, büyük bir dayanışma örneğinin sergilendiğini kaydetti.

Hava araçlarının devreden çekilmesi ve rüzgarın güçlenmesiyle yangının yeniden alevlendiğini belirten Başbakan Üstel, yarın sabah hava araçlarının yeniden müdahaleye başlayacağını söyledi.

Kriz masasının Mersinlik köyünün cami avlusuna taşındığını da söyleyen Üstel, “Yangının Kantara bölgesine geçmemesi için büyük bir mücadele veriliyor.

Başbakan Üstel, vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

İlçe Kriz Yönetim Merkezi’ndeki istişareye, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Çevre ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Tarım Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz da katıldı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP