DOLAR

32,3686$% 0.15

EURO

34,9801% -0.3

STERLİN

40,9651£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,30%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye sert sözler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen partisinin Aydın Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasına, Aydınlılara olan sevgisini dile getirerek başlayan Erdoğan, “Bu can bu tende oldukça bu sevda yolunda inşallah ölene kadar beraber yürüyeceğiz.” dedi.

Partili gençlerin “AK gençlik seninle gurur duyuyor” sözleri üzerine, “Gençler, ben de sizlerle gurur duyuyorum. Rabbime hamdolsun bana sizler gibi bir teşkilatı nasip etti. Ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençleriyle hamdolsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Biz bu şehri seviyoruz. Bu şehrin görenleri meftun eden güzelliğini seviyoruz. Hepsinden öte biz bu şehrin insanlarını seviyoruz. 81 vilayetin 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi seviyoruzRabbime bizlere bu güzel ülkeye hizmet etme şerefini bahşettiği için, tarihi şanlı zaferlerle dolu bu aziz millete hizmetkâr olma fırsatı verdiği için hamdediyorum. Rabbime şahsımıza sizler gibi vefakâr, cefakâr yol ve dava arkadaşları nasip ettiği için hamdediyorum. Şu muhteşem dayanışmamızı daim eylesin diyorum. Aydın İl Başkanımıza ve yönetimine böyle güzel atmosferde kalplerimizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum.

“AYDIN MENDERES MÜZESİNİ AÇIYORUZ”

Aydın’ın il danışma meclisi toplantımızın şehrimiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Aydın teşkilatımızda görev alan tüm arkadaşlarıma, gayretleri, hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. Ailesinden, işinden, vaktinden fedakârlık yaparak ülkemize, milletimize aşkla hizmet eden o yiğitlere gerçekten minnettarız. Büyük ve güçlü Türkiye idealinden asla vazgeçmeyen tüm AK Parti neferleri hayırla yâd ediyoruz. Aydın’ın bizim kalbimizde müstesna bir yeri var. Aydın merhum Adnan Menderes gibi vatan, millet sevdalısı bir devlet adamını yetiştirmiş, Türk siyasetine kazandırmış özel bir şehirdir. Bugün merhum Başbakanımızı, yiğit zeybeğimizi kendi memleketinde bir kez daha şükranla, özlemle yâd ediyoruz. Toplantımızdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi’yle inşallah onun ismini, mirasını gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha Aydın’a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.

“MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU”

Rahmetli Menderes gönül kumaşı ipekten dokunmuş milletine karşı müşfik, bu ülkeye meftun, çalışkan ufuk ve dert sahibi bir siyasetçiydi. Milletimizi inim inim inleten tek parti faşizmin ardından Anadolu insanının yüzü ilk kez onun döneminde güldü. Millletimiz onun yüzünde aydınlığı, umudunu, kendinden bir parça gördü. Türkiye hizmetle, eserle, yatırımla ilk kez onun zamanında tanıştı. Yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan köylümüz ayağındaki çarığı ilk defa Menderes’le çıkardı. İmam Hatip okulları onun döneminde açıldı, Ezan-ı Muhammedi 18 yıl sonra onun zamanında okundu. Karşılaştığı onca zorluğa, engele rağmen Türkiye’yi ekonomik olarak, siyasal, sosyal, diplomatik olarak çok ileri seviyelere taşımıştır. 10 yıl süren çalışkanlığı, halka yakınlığı ve hizmetiyle milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

“EY CHP! BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

Şehit edilmesinin üzerinden 60 sene geçmesine rağmen milletimiz Menderes’i unutmamıştır. Yalan haberler, ahlaksız iftiralarla, kışkırtmayla darbeye ortam hazırlayanları da unutmamıştır. Dümbüllü Tiyatrosu’ndan farkı olmayan Yassıada mahkemelerinde onları idamlara getirenleri asla unutmamıştır. Bugün Adnan Menderes ismi geçinde 7’den 70’e insanımızın tamamına kor ateş düşüyorsa, onu idam sephasına yollayanları hatırlayınca aynı şekilde öfkesi kabarıyor. Milletimizin sözde yargı kararlarıyla işlenen bu cinayetin faallerini aradan geçen 60 seneye rağmen lanetle, nefretle hatırlıyor. Ey CHP bunun bedelini hem bu dünyada hem de ebedi alemde ödeyeceksiniz. Teşkilatlarımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarına kurulan tuzakları çok iyi öğrenmesi lazım. 27 Mayıs’a giden yolun taşların kimler tarafından döşendiğini gençler, hanım kardeşlerimiz, ana kademe çok iyi bilmeliyiz.

“BUNLARIN HEPSİ UTAN VERİCİ İFTİRALARDI”

O karanlık günleri ne kadar iyi bilirsek bugün CHP’nin yürüttüğü kirli siyaseti o kadar iyi anlarız. Merhum Menderes ve arkadaşlara yönelik sizlere çok tanıdık gelecek birkaç iftirayı paylaşmak istiyorum. Güya Menderes Ardahan’ı ve Kars’ı Ruslara satmak istiyormuş. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın banka hesabında tam 103 milyon lira varmış. Fatin Rüştü Zorlu’nun Avrupa’da bindiği araba altın kaplamaymış. Demokrat Parti binlerce genci öldürmüş, cesetler Et Balık Kurumu’nda toz haline getirilmiş. CHP’li siyasetçiler 27 Mayıs öncesinde size de çok tanıdık gelen bunlar gibi yüzlerce iftirayı adeta millete üstüne boca ettiler. Ne Menderes’in vatan topraklarını satması sözkonusuydu ne sözü edilen siyasetçilerin hesaplarında öyle bir para vardı. Ne altın kaplama araba mevcuttu, ne öğrenciler öldürülüp, kıyma makinalarına atılmıştı. Bunların hepsi CHP’nin utanç verici iftiralarından ibaretti bugün olduğu gibi.

“MAFYAVARİ BASKINLAR DÜZENLİYORLAR”

Bu dönemde CHP’li siyasetçiler ve onlardan aşağı kalmayan basın yayın organları her gün iğrenç ithamlarla Menderes’i yıpratmaya çalışmıştır. Dönemin CHP Genel Başkanı kamu görevlileri üzerinden baskı kurarak devleti işlemez hale getirmiştir. Dünya değişti. Türkiye değişti, herşey değişti ama CHP’nin siyaset tarzı hiç değişmedi. Bu bayat senaryo farklı oyuncular vasıtasıyla halen sahnelenmek isteniyor. CHP Genel Başkanı kamu kurumlarına mafyavari baskınlar düzenleyerek, kamu görevlerini alenen tehdit ederek devleti felç etmek istiyor. Milletimizi sindirebileceklerini sanıyorlar. Sağa sola sürekli saldırarak insanımızı rencide ederek, milletin inanç değerlerini hedef alarak, başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Milletimizin, ülkemizin, Türkiye’nin değiştiğini bir türlü hesap edemiyorlar.

“Z, Y KUŞAĞI DEĞİL TEKNOFEST KUŞAĞI”

15 Temmuz destanıyla beraber Türkiye’de artık demokrasi dışı yol ve yöntemlerin kapandığını göremiyorlar. Bu milletin şiddet, terör, vesayete, faşizme, halka rağmen halkçılığa izin vermeyeceğini kavrayamıyorlar. Güya milletvekilliği sıfatını taşıyorlar. Bu milletin sabır sınırlarını göremeyecek kadar millete yabancılar. Halka açıkça yalan söyleyerek iktidar kapısını aralayacaklarını zannediyorlar. TEKNOFEST gençliği geliyor. Öyle Z, Y filan değil TEKNOFEST geçliği geliyor. Ben dindar nesil dedikçe bu CHP kuduruyor, çıldırıyor. Dilleri ile akılları arasındaki bağ kopmuş durumda. Yönettikleri belediyelerde vatandaş temel hizmetleri alamazken çıkmışlar çiftçiye elektriği bedava vermekten bahsediyorlar. Biz de Bay Kemal ve yoldaşlarına diyoruz ki, Halep orada ise arşın burada. Gelin bu çılgın projenizi şu an yönettiğiniz büyükşehir belediyelerinizde başlatın. Samimi iseniz gelin ücretsiz elektriği benim Aydınlı çiftçi kardeşlerime verin.

“ÇANLAR BAY KEMAL VE YOLDAŞLARI İÇİN ÇALIYOR”

Bugün belediye başkanı hanımefendiye söyledim, ‘elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı?’ dedim. CHP’ye gönül veren kardeşlerime söyleyin, ipe un sermeyin. 2024’ü de beklemeyin, gelin bu vaadinizi hemen gerçekleştirin, size engel olan mı var? Hadi verin bakalım bedava? Sorun onlara. Yapamazlar, veremezler, meydanlarda söyledikleri diğer tüm hemen parantez açıyorum namus sözleri gibi bunu da hayata geçiremezler. Çünkü millete bunlarda millete, ülkeye hizmet gibi bir dert yok. Bunlarda sadece günü kurtarmanın, kaset kumpasıyla altlarına serilen sıcak koltuklarını korumanın peşindeler. Tüm ilke, prensiplerini çiğneme pahasına siyasi ömürlerini birkaç sene daha uzatmanın derdindeler. Çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına avukatlık yapacak, koltuk değneği yapacak kadar kontrolü kaybettiler. Ne yaparsa yapsınlar çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya başlamışlar.

“MİLLETİN HAFIZASINDAN SİLİNİP GİDECEKLER”

2023’de kendilerini sandıkta bekleyen akıbetlerden kurtulamayacaklar. 27 Mayıs’a iftira, kışkırtmayla zemin hazırlayanlar gibi Bay Kemal ve yandaşları milletin hafızasından silinip gidecekler. Bize düşen bu süreçte kendi saflarımızı sık tutmaktır. Bunun için hepimizin çok çalışması, mücadele etmesi, kapı kapı dolaşarak Aydınlı kardeşlerimizin her birine mesajları ulaştırması gerekiyor. Şunu söyleyeceksiniz, ‘genel başkanınız elektriği ücretsiz vermekten bahsetti, almaya başladınız mı? Öyle ise hesabını sormayacak mısınız?’ Muhalefetin, medyanın veya diğer çevrelerin bizi kendi dar ve kısır gündemlerinin içine hapsetme tuzağına hiçbir şekilde düşmemeliyiz. Gençler vaktimizi, enerjimizi daha ileriye taşımalı, kendi gündemimize odaklanmalıyız. Bizim yapmamız gereken en önemli husus şehrimize ve ülkemize kazandırdığımız hizmetleri vatandaşlarımıza hakkıyla anlatmaktır.

“AK GENÇLİK 1 YILDA 180 BİN ÜYE KAZANDI”

Hiçbir yalan hakikatler kadar etkili ve ikna edici değildir. Azmin, gayretin ve cesaretin önünde hiçbir engel duramaz. Nitekim çalıştıkça, emek verdikçe, sahte gündemler yerine, bunun olumlu neticelerini de alıyoruz. AK Gençlik son 1 yılda 180 bin üye kazandı. Son 4 ayda 100 bin gencimiz AK Parti ailesine katıldı. Siyasi partiler içinde açık ara farkla gençlerin ilgi odağı olan parti AK Parti’dir. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla hali hazırda 11,5 milyona ulaşan toplam üye sayısını arttırmak için tempomuzu biraz daha arttıracağız. Kadın ve gençlik kollarımızdan bu süreçte daha çok çaba bekliyorum. Bu konuda sizlere güveniyorum. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.

AYDIN VALİLİĞİ’NE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi program için geldiği Aydın’da valiliği ziyaret ederek, Vali Hüseyin Aksoy’dan brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın programında ilk olarak Söke ilçesindeki Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üretim tesisi olan kağıt fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Ardından merkez ilçe Efeler’e geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törende Çine Gökbel Barajı, 4 bin 398 kişilik öğrenci yurdu, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi ek hizmet binası ile Aydın’da yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını yaptı.

Erdoğan, açılış sonrasında Aydın Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy’dan brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan AK Parti Aydın İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere valilikten ayrıldı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP