DOLAR

34,1657$% 0.08

EURO

38,2175% -0.21

STERLİN

45,7244£% -0.29

GRAM ALTIN

2.917,95%-0,51

ÇEYREK ALTIN

4.979,00%0,36

BİTCOİN

2247635฿%1.3986

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • “Dünya Varmış” filmi, komedi unsurlarıyla fantastik bir geleceği seyirciyle buluşturacak

“Dünya Varmış” filmi, komedi unsurlarıyla fantastik bir geleceği seyirciyle buluşturacak

ad826x90

İSTANBUL (AA) – Engin Altan Düzyatan, Sarp Bozkurt ve Melisa Şenolsun’un katılımıyla “Dünya Varmış” filmi 22 Kasım’da sinemaseverlerle buluşacak.

Komedi unsurlarıyla işlenmiş fantastik bir geleceği seyircilerle buluşturacak filmin tanıtım toplantısı, Eyüp Orion Stüdyo’da yapıldı.

Toplantıda konuşan oyuncu Melisa Şenolsun, çekimlerin Bodrum’da çok güzel geçtiğini belirterek, filmde avukat rolünde yer aldığını söyledi.

Filmin dünyanın sonunun gelmesiyle başladığına işaret eden Şenolsun, “Seçilmiş insanlar sığınak otele gidiyor. İçinde çok güzel değinilen ve eleştirilen şeyler de var. Özellikle bir dünyanın yıkılması ve yeni dünyanın kurulmasıyla ilgili diye düşünüyorum.” dedi.

ad826x90

– Filmin türünün ne olduğunu bilmiyoruz

Engin Altan Düzyatan, bu filmde ilk defa değişik bir tür denendiğini ifade ederek, “İçinde komedi öğeleri de barındıran ama dünyanın sonuyla başlayan hikaye. Çok değişik bir senaryoydu. İlk elime aldığımda çok heyecanlanmıştım. Farklı bir şeyi oynamayı seviyorum. O yüzden de çok ilgimi çekti.” diye konuştu.

Filmde iyi bir ekiple çalıştığını anlatan Düzyatan, “Bir düzenin yıkılması gibi bir hikaye var işin içerisinde. Ben bir taksiciyi oynuyorum. Artık bundan sonra hepimiz 22 Kasım’ı bekliyoruz. Filmin türünün ne olduğunu bilmiyoruz. Filmin eksiklerinden bir tanesi türünün ne olduğunu bilmememiz olabilir. Birkaç türü içinde barındıran, kendi içinde tür oluşturabilecek bir hikaye oldu bence. İşin o tarafı keyifli gerçekten. ” ifadelerini kullandı.

Düzyatan, Kovid- 19 sonrasında sinema sektöründeki duruma ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben hala sinemaya inanıyorum. Sinemanın bir şekilde biteceğini düşünmüyorum. Çünkü sinema bir kültürdür. Bir filme gitmenin insana hissettirdiği farklı duygular vardır. Bunu her genç bir şekilde yaşamak ister. Sinemalar pahalı. Eskiden 5-6 filme gidebiliyorsa bir genç, şimdi film seçmesi gerekiyor. Biz de o seçilmiş filmlerden biri olmayı umuyoruz. O potansiyele sahibiz. Böyle bir korkumuz ve iddiamız yok. Kendi standartlarımıza göre yeni bir tür çalıştık. Devamını yapma niyetindeyiz. Sinema kötü bir zaman geçirdi ama bitiyor.”

Oyuncu ve filmin senaristlerinden Sarp Bozkurt, senaryoyu Ali Adnan Özgür ile beraber yazıklarını anlatarak, “‘Nasıl komik yapabiliriz’ diye başladı. Sonra da yeni bir şeye dönüştü. Benim yazdığım ilk sinema filmi ve aşırı heyecanlıydım. Adnan’la başlayalı neredeyse bir yıl oldu. Bir yıl sonra buraya gelmiş olmasından çok mutluyum.” dedi.

– Ortak akılla çalışmayı seviyoruz

Filmin yönetmeni ve senaristlerinden Ali Adnan Özgür ise şu bilgileri verdi:

“6-7 yıldır bunun üzerine çalışıyoruz. Sarp (Bozkurt) hayatımıza dahil olduktan sonra baştan yazdık. Benden daha fazla senaryonun sahibidir. Bir kere de kavga ettik, küstük ve ikimize ait bir şey oldu. Benim açımdan bu mutluluk verici. Altan da (Engin Altan Düzyatan) bir oyuncu değil, sadece bir senarist gibi. Antalya’ya gittik ve orada bir hafta kadar senaryo çalıştık. Ortak akılla bir şeyler yapmayı çok seviyoruz. Karakterlerin her birini, hikayesini beraber yapmaya özen gösterdik. Muazzam oyuncularla da çalıştık. Çok güzel yerlerde ve çok zor şartlarda çalıştığımız da oldu.”

– “Dünya Varmış” filmi hakkında

Seyircileri distopik bir geleceğe götüren filmin oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Sarp Bozkurt ve Melisa Şenolsun’un yanı sıra Ece Sükan, Atilla Olgaç, Erkan Can, Suzan Kardeş, Ali Sürmeli, Ezel Akay, Bahtiyar Engin ve İskender Altın yer alıyor.

Film için özel tasarım kostümler dikildi ve görsel efekt uygulamaları yapıldı.

Dünyanın sonunu getirecek büyük bir salgından kurtulmak isteyen bir grup seçilmiş insanın, sığındıkları otelde başlarından geçen ilginç olayları komik bir dille anlatan filmde, macera, arkadaşlık ve aşk üçgeninde gelişen olaylar farklı bir anlatımla beyaz perdeye aktarılacak.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP