Doğu Akdeniz Üniversitesi doktora öğrencilerinden Fetine Bayraktar, İspanya’daki ICISS 2025 konferansında “Emerging Scholar Award” kazanarak akademik çalışmalarını uluslararası platformda sunma fırsatı elde etti.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi doktora öğrencisi Fetine Bayraktar, İspanya’da bulunan Málaga Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 20. Uluslararası Disiplinlerarası Sosyal Bilimler Konferansı (Twentieth International Conference on Interdisciplinary Social Sciences – ICISS 2025) kapsamında “Emerging Scholar Award” ödülüne layık görüldü.
Bayraktar, bu prestijli ödül sayesinde konferansa katılım hakkı elde ederken, akademik çalışmalarını uluslararası bir platformda paylaşma fırsatı buldu. Genç araştırmacıların bilimsel gelişimlerini desteklemeyi ve uluslararası akademik iletişimi teşvik etmeyi amaçlayan “Emerging Scholar Award”, yalnızca sınırlı sayıda araştırmacıya veriliyor.
Bu yılki konferansın teması “Zihinler ve Makineler: Yapay Zekâ, Algoritmalar, Etik ve Küresel Toplumdaki Düzen” (Minds and Machines: Artificial Intelligence, Algorithms, Ethics, and Order in Global Society) olarak belirlendi. Bayraktar, sözlü sunumunun yanı sıra çeşitli oturumlarda başkanlık görevini de üstlendi.





