DOLAR

32,3732$% 0.16

EURO

35,0323% -0.19

STERLİN

40,9830£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,77%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,26

BİTCOİN

2264318฿%-0.41362

a

Depremlerde can kaybı 5 bin 894’e yükseldi

 

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

‘Özellikle Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’a ekiplerimizi havadan sevk etmeye devam ediyoruz. Hava şartları artık buna müsaade ediyor.

Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Barınmayla alakalı şunu da ifade etmek isterim çadır kentlerimiz kuruluyor afet bölgelerinde. Çadırlar ve battaniyelerin dağıtımına yoğunlaştık.  451 bin 880 kişi yurtlarda barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Afet bölgesine lojistik anlamda destek verebilmemizle ilgili bize sıkıntı verecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır.’

Komandolar deprem bölgesine sevk edildi

Depremin ardından TSK’nin Doğal Afet Kurtarma Taburları Hatay, Malatya, Osmaniye ve Kahramanmaraş’a gönderildi. Komandolar da çalışmalara destek olmak için deprem bölgesine sevk edildi.

Deprem bölgesinden kurtarılan vatandaşlar, TSK’ya ait ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul’a götürülerek tedavi altına alındı. Uçaklar yaralı tahliyesiyle bölgeye ulaştırılacak personel ve teçhizatın intikali için aralıksız görev yaptı.

Depremden etkilenen vatandaşlar, 2. Ordu Komutanlığına ait kışlalarda misafir ediliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, aralıksız şekilde deprem bölgesine ihtiyaçların ulaştırılmasına ve deprem bölgesinden yaralı vatandaşların sevkine devam ediyor.

THY, deprem bölgesi dönüş seferlerini ücretsiz yaptı

Türk Hava Yolları, deprem bölgesindeki 9 şehirden direkt uçuşların 13 Şubat’a kadar tek yön ücretsiz olarak kullanıma açıldığını duyurdu.
Açıklamayı Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptı.

Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı tek yön uçuşlar 13 Şubat’a kadar ücretsiz oldu.

Açıklamada, “Deprem bölgesine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz. İlgili uçuşlarımızda yolcu düzeninin sağlanması için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelmenizi rica ederiz. Rezervasyonunuzu; +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizi arayarak gerçekleştirebilirsiniz” sözleri kullanıldı.

10 il için Olağanüstü Hal kararı Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 10 ili kapsayan ve 3 ay sürecek Olağanüstü Hal (OHAL) kararı alındığını duyurdu. Ayrıca, illerin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edileceğini de açıkladı.

OHAL kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 10 ilde 8 Şubat 2023 01.00 itibariyle 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP