DOLAR

32,3150$% 0.19

EURO

35,0277% -0.31

STERLİN

40,8240£% -0.48

GRAM ALTIN

2.279,77%0,11

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,55

BİTCOİN

2279502฿%1.26571

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 38. Yıl dönümünde Anıttepe’deki anıtında düzenlenen törenle anıldı

Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 38. Yıl dönümünde Anıttepe’deki anıtında düzenlenen törenle anıldı

Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Ve Bağımsızlık Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 38. Yıl dönümünde Hamitköy’de Anıttepe’deki anıtında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun yanı sıra, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali M. Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, dernek, kurum, kuruluş ve okul temsilcileri, sivil ve askeri zevat, öğrenciler ile Küçük ailesi üyeleri katıldı.

Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilip yarıya indirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tatar, anıt özel defterini imzaladı. LTL öğrencisinin şiir okuması sonrası Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

 

KORUMA POLİSLERİNİN MOTOSİKLETİ MÜZEDE SERGİLENECEK

Tören sonrası, Dr. Fazıl Küçük’ün koruma polislerince kullanılan motosikletlerden biri olan ve Arkın Grup tarafından restore edilen “Triumph” marka motosiklet, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ne teslim edildi. Bu nedenle Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Arkın Grup Direktörü Erbil Arkın’a teşekkür plaketi sundu.

KÜÇÜK: “ÜLKE DR. KÜÇÜK ÖRNEK ALINARAK YÖNETİLİRSE DAHA GÜZEL VE REFAH GÜNLER GELECEK”

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük anma töreninde yaptığı konuşmada, ölümünün 38. yılında her gün Dr. Fazıl Küçük’ün değerinin daha da çok anlaşıldığını kaydetti.

Küçük, Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs mücahit birliği diye hiçbir şeyi olmayan bir topluluğu yoktan var ederek İngilizlere ve EOKA’ya karşı mücadele verdiğini, en zor günlerde hep Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu anlattı.

Mehmet Küçük, bugün, dış siyasetteki belirsizliklerle birlikte 38 yıl önce kurulan KKTC’nin hak ettiği yerde olmayışının gözlemlendiğini, Covid-19 pandemisinin yarattığı olumsuzlukların, sağlık ve eğitim alanında yaşanan sıkıntıların, TL para biriminin yabancı paralar karşısındaki değer kaybının Kıbrıs Türk halkı üzerinde yarattığı karamsarlığa rağmen, Kıbrıs Türkü’nün geleceğinin Anavatan Türkiye’nin garantisi altında bulunduğunu söyledi.
Küçük, ülkenin, Dr. Fazıl Küçük örnek alınarak, iman, azim ve kararlılıkla yönetilmesi halinde daha güzel ve refah günlerin geleceğine yönelik inancını da dile getirdi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP