DOLAR

32,3305$% 0.24

EURO

35,0980% -0.09

STERLİN

41,0352£% 0.04

GRAM ALTIN

2.294,11%0,74

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,65

BİTCOİN

฿%

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Guterres: Gıda cephesindeki olumlu ivme diplomasinin zaferi

Guterres: Gıda cephesindeki olumlu ivme diplomasinin zaferi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısında konuştu.

İstanbul’da imzalanan Tahıl Koridoru anlaşmasına ilişkin Guterres, “Gıda cephesindeki olumlu ivme diplomasinin zaferini yansıtıyor.” açıklamasını yaptı.

Guterres, “Ukrayna ve Rusya’dan daha büyük miktarlarda yiyecek ve gübreyi çıkarmak, en savunmasız insanlara ve ülkelere yardım sağlamak için çok önemli.” dedi.

Zaporijya Nükleer Santrali’ne ilişkin de açıklama yapan BM Genel Sekreteri, “Santraldeki askeri ekipman ve personel çekilmelidir. Zaporijya’ya yönelik potansiyel bir hasar, intihardır.” ifadelerini kullandı.

“BM Zaporijya’nın güvenliğini sağlamalı”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Üçlü Zirve öncesinde Lviv’de görüşmüştü.

Zelenskiy, Zaporijya nükleer tesisine yönelik saldırıların küresel bir felakete neden olabileceği uyarısını yinelemiş ve BM’yi nükleer tesisin Rus birliklerden “tamamen kurtarılmasını” sağlamaya çağırmıştı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP