DOLAR

32,3781$% 0.18

EURO

35,0251% -0.19

STERLİN

40,9934£% 0.23

GRAM ALTIN

2.324,84%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%-0,29

BİTCOİN

฿%

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • “KKTC’nin daha da güçlenmesi için özellikle iletişim çağında yapılacak her türlü temas, yatırım, proje ve çalışma önemlidir”

“KKTC’nin daha da güçlenmesi için özellikle iletişim çağında yapılacak her türlü temas, yatırım, proje ve çalışma önemlidir”

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İznik Genç İş Adamları Derneği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerle turizm ve kültürel temasların artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Uluslararası bazı sorunlardan dolayı KKTC’nin tanınmasının engellendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin kendi gayretleriyle çok sayıda yabancı öğrenci ve turistin ülkemize gelmekte olduğunu belirtti. “KKTC gerçeği artık dünyada kabul görüyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının kendi devleti ile yola devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki ayrı egemen eşit devletin varlığına dayalı yeni siyasete değinerek Anavatan Türkiye ile eskiden olduğu gibi ilişkilerimizin gelişmesinin ve doğal zenginliklerin olduğu bu bölgede hak ve hukukumuzun ve de güvenliğimizin korunmasının önemine değindi.

KKTC’nin güçlü olmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bir Türk devleti olarak KKTC’nin daha da güçlenmesi için özellikle iletişim çağında yapılacak her türlü temasın, yatırım, proje ve çalışmanın önemli olduğunu söyledi.

Genç iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, KKTC’de doğru yatırımlar ve iş olanaklarının değerlendirilmesi, doğru ilişkiler kurularak birlikte büyüme sürecine geçilmesinin temennisi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, Bursa ile KKTC arasındaki gönül birliğinin artmasını diledi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP