DOLAR

32,5078$% 0.27

EURO

34,5642% 0.17

STERLİN

40,4347£% 0.14

GRAM ALTIN

2.495,74%0,52

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%1,30

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Meclis’te e-devlet hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin protokol görüşülüyor

Meclis’te e-devlet hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin protokol görüşülüyor

ad826x90

 

Cumhuyriyet Meclisi Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında olağanüstü toplandı.

Genel kurulda ilk olarak Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanlığının Meclis Genel Kurulu çalışmaları devam ederken toplantı yapabilmesine olanak sağlanması için hazırlanan tezkere görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise söz alarak, yangının durumuna ilişkin bilgi istedi.

ad826x90

Meclis başkanı Töre, Dursun Oğuz’un Meclis Genel Kurulu’na katılarak milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

Genel Kurulda daha sonra geçtiğimiz hafta Meclis’te gerçekleştirilen eylem nedeniyle yarım kalan KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında e-devlet hizmetlerinin gerçekleştirilmesine ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine devam edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Türksat’ın Türksat’ınhizmetleri ile ilgili bilgi veren Taçoy, şirketin KKTC meclisine gönderdiği mektubu okudu.

Kişisel veri kayıt ve kontrol sisteminin içinde olan bilginin yetki verilmesi durumunda kullanılabilineceğini kaydeden Taçoy, Taçoy, “şimdi her şeyi yasal bir düzlüğe çıkartıyoruz ve yasal olarak bunları kontrol etmeye başlıyoruz. Öyle bir anlayış ortaya çıkıyor ki sanki bütün herşey alınıp gidilecek. Zaten bu istenseydi on yıldır alınırdı” diye konuştu.

Taçoy’un ardından söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türksat’ın gönderdiği mektupta yönetimin başında KKTC memurlarının olması gerektiğini söylediğini kaydeden ancak anlaşmaya bunun yazılmadığını, Türksat’ın yönetici olarak gösterildiğini söyledi.

Yeniden söz alan Bakan Taçoy, kontrolün e-devlet yürütme kurulunda olduğunu kurulun var olduğunu, atamalarının yapılmadığın ancak yapılabileceğini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da protokolü yeniden okuduğunda muhalefetin bilgilerin şirketin eline geçebileceği yönündeki endişesini anladığını bunun daha sonra düzeltilebileceğini ancak acilen bu onayın geçmesi gerektiğini çünkü e-devlet çalışmalarının belli bir noktaya geldiğini anlattı.

 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP