DOLAR

32,3485$% 0.24

EURO

35,0799% -0.17

STERLİN

40,8301£% -0.5

GRAM ALTIN

2.308,22%1,36

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,17

BİTCOİN

฿%

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Taçoy: Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi , KKTC için bir soluk

Taçoy: Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi , KKTC için bir soluk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, BRT canlı yayınında soruları yanıtladı.

Ara seçimle ilgili soru üzerine Taçoy, UBP’nin iyi bir adayla seçime girdiğini, mutlak başarı beklediklerini söyledi.
Taçoy, diğer bazı partilerin tamamen UBP karşıtı isimleri aday gösterdiğini, UBP’lilerin kendi adaylarına sahip çıkacağını ve seçimi kazanacaklarını ifade etti.
Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi’nin hayata geçiş sürecini anlatan Taçoy, devlet, sivil toplum ve Güliz Kaner Hanım’ın katkılarına vurgu yaptı.

Konunun 2014 Yılı’nda ilk kez gündeme geldiğini hatırlatan Taçoy, bakanlık görevinde ele aldığı ilk konulardan birisinin bu proje olduğunu söyledi.
Binanın mevcut halinde yaşanan ciddi eksikliklerin giderilmesi için sık sık orayı ziyaret ettiğini aktaran Taçoy, Merkez bankası, Müteahhitler Birliği, Elektrik Mühendislerinin katkısı olduğunu kaydetti.

Proje devam ederken, birisinin gelip bazı malzemeleri çalıp götürdüğünü aktaran Taçoy, sözkonusu hırsızın 450 Bin sterlin zarar verdiğini anlattı.
Merkezde görev alacak personel konusunda da mevzuatın düzeltmeye çalıştıklarını ifade eden Taçoy, sorunların çözümünde Başbakan Ünal Üstel ve Büyükelçi Metin Feyzioğlu’nun desteğine teşekkür etti.
Gelinen aşamada merkez için bir yönetim kurulu oluşacağını, engelli derneklerinin görev alacağını, finans yönetiminde merkez bankasının görev alacağını, siyasi olmayan bir yönetim ekibinin yöneteceğini kaydetti.

Taçoy, engelli bireylerin merkezde misafir edileceğini, gerekmesi halinde ailelerin gözü arkada kalmadan engelli bireylerin burada kalabileceğini, gündüzlü geceli konuk edileceklerini söyledi.

Taçoy, seramik eğitiminden, tarıma, fiziksel eğitimden bir çok alanda engelli bireylerin burada eğitim alacağını, merkezin KKTC için bir soluk olacağını, gelecek yıl ikinci etabın başlayacağını söyledi.

Soru üzerine Taçoy, merkezin 2 ay içinde tam kapasite ile hizmete başlayabileceğini vurguladı.

Merkezin, engelli bireylere eğitim yanında, konuyla ilgili uzmanlar yaratmada da bir görev alacağını kaydetti.
Sosyal güvenlikle ilgili sorular üzerine Taçoy, İhtiyat Sandığı’nda birikimi olan iştirakçilere yüzde 20 kâr paylarının yatırıldığını yineledi.

Bakan Taçoy, “200 bin 600 kişinin hesabına 1 milyar 180 Milyon TL paranın yatırılması bir millattır” dedi.

Taçoy, berber ve kuaförlerin çalışma saatleri ile ilgili de bir tartışma başlattı.

Berber ve kuaförlerin Perşembe öğleden sonra kapalı olduğunu hatırlatan Taçoy, “Berberler Perşembe açalım, Pazar kapayalım diyor. Bunun değişmesini çok istemiyoruz. Ama değişmesi için ciddi talep var. Çalışma Dairemiz içinde bu konu değerlendiriliyor. Bu konunun tartışılmasını istiyoruz. Bakalım ne sonuçlar alacağız” dedi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP