DOLAR

32,5210$% -0.08

EURO

34,8022% -0.19

STERLİN

40,4784£% -0.11

GRAM ALTIN

2.421,58%-0,33

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%-1,01

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Tatar:Halkımızın refahı ve sağlığı için elimizden geleni yapmaktayız bundan kimsenin şüphesi olmasın

Tatar:Halkımızın refahı ve sağlığı için elimizden geleni yapmaktayız bundan kimsenin şüphesi olmasın

ad826x90

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek teşekkür etti.

Başbakanlığı döneminde ortaya çıkan pandemi hakkında sağlık personelinin özverili bir şekilde çalıştığını, bu zorlu sürecin nasıl yönetileceği konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Acil Durum Hastanesi’nin açılmasının, halkımıza büyük bir hizmet olduğunu ifade etti.

ad826x90

Aşı konusunda BM Genel Sekreteri’nin hazırladığı raporda, KKTC’ye verilen aşıların yetersiz olduğunun belirtildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar; “İki taraflı komite çalışmalarını günlük olarak takip etmekteyiz. Yeni geliştirilen aşı ve ilaçların alımı için de gerekli girişimler yapılmıştır ve çalışmalar devam etmektedir. Özellikle pandemi döneminde doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve sağlık personelinin özverili çalışmalarını her zaman takdir ettim. Halk ve devlet olarak bu emeklerin kıymetini bilmekteyiz. Devletimiz, kendi bütçesini zorlayarak her türlü girişimi başlatmıştır. Biz, hastanede eksik olan ilaçların alımıyla ilgili de, halkımızın refahı ve sağlığı için de elimizden geleni yapmaktayız bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Omicron varyantıyla birlikte vakaların artış gösterdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu yaşananlar bizim maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymamız gerektiğini göstermektedir. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız, sağlık personellerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, bunun devam etmesini diliyor ve teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut da yaptığı konuşmada, hastanede bazı ilaçların ve cihazların temin edilmesinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek hep birlikte bu sıkıntıların aşılacağına olan inancını belirtti ve kendilerini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkürlerini sundu.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı da hazır bulundu.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP