DOLAR

32,5899$% 0.22

EURO

34,8402% 0.48

STERLİN

40,3947£% 0.58

GRAM ALTIN

2.414,44%-0,74

ÇEYREK ALTIN

4.106,00%-0,93

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Meclis Başkanı Töre ile görüştü

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Meclis Başkanı Töre ile görüştü

ad826x90

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, üzüntü ile sevincin birlikte yaşandığını ifade ederek, “sizi her zaman aramızda görmek güç, mutluluk ve enerji veriyor. Geleceğe daha umutlu bakmayı sağlıyor” dedi.

20 Temmuz ile 15 Kasım tarihlerinin Kıbrıs Türk halkı için en büyük bayram olduğunu söyleyen Töre, mehmetcik ve şehitlerin bu topraklara can verdiğini ve Türkiye’nin desteğinin hala sürdüğünü ifade etti.

Töre, KKTC’nin statüsünün mutlaka yükseltilmesi ve tanınma yolunda yol alması, KKTC’nin, Türk Devletleri Konseyi’ne gözlemci üye olarak değil, asli üye olarak alınması gerektiğini vurguladı. 

ad826x90

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, Meclis Başkanı Töre’nin birlik ve beraberlik vurgusunun, sadece vurgudan ibaret olmadığını, amaç ve hedef vurgusu olduğunu ve bunların hayata geçirecek şekilde çeşitli eylemlerle altının doldurulduğunu söyledi.

İki devlet tek milletten bahsettiklerini, ancak bunu sadece bir slogan olarak söylemediklerini kaydeden Oktay, bu devletin de artık üst seviyeye çıkarılmasının en büyük arzuları olduğunu vurguladı. Oktay, Türkiye’nin KKTC’ye bu yönde sonuna kadar destek verdiğine işaret etti.

İki egemen eşit devletin varlığını tüm dünyanın kabul etmesi yönünde birlikte çalışıldığını belirten Oktay, Türk Devletleri Teşkilatı’na daimi üye olarak alınması yönünde çalışmaların başladığını anlattı.

Oktay, yapısal dönüşümde de Meclis’in önemine işaret etti.

Çalışan ve üreten bir Kıbrıs için çalışan ve üreten bir Meclis’in olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Oktay, “Rum ve Yunanistan’ın söyledikleri bizi etkilemememli. Yolumuza devam etmeliyiz. Kaybedecek vaktimiz yok” dedi ve Kıbrıs Tükü’nün kendi kalkınma ve enerjisine odaklanması gerektiğini vurguladı.

“Vatan, bayrak ve toprak sözkonusu olduğu zaman bizde herşey biter” diyen Oktay, iki ülkenin birlik ve beraberliğinin son derece net olduğuna işaret etti.BRT

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP