DOLAR

32,4195$% 0.21

EURO

35,0759% -0.13

STERLİN

41,5996£% 0.8

GRAM ALTIN

2.323,51%0,17

ÇEYREK ALTIN

4.001,00%0,24

BİTCOİN

฿%

a
  • Ya Haber
  • Güncel
  • TC MGK Toplantısında Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendirilecek

TC MGK Toplantısında Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendirilecek

Türkiye’de yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki MGK toplantısında, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere birçok stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konusunun ele alınması bekleniyor.

Toplantıda, Pençe serisi operasyonlar başta olmak üzere terörle mücadelede gelinen son aşamanın detaylı şekilde masaya yatırılması ve terörle mücadele konusunun toplantının önemli gündem maddelerinden biri olması öngörülüyor.

Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konunun, Yunanistan’ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege’deki provokasyonlarının olacağı tahmin istanbul escort kadın ediliyor.

Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC‘nin, Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların görüşülmesi öngörülüyor.

Toplantının diğer gündem maddeleri arasında Rusya-Ukrayna Savaşı, İsveç’ten Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemler, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvuruları kapsamında gelinen son durum da yer alıyor.

AA/BRT

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP