DOLAR

32,5806$% 0.31

EURO

34,8205% 0.19

STERLİN

40,4158£% -0.51

GRAM ALTIN

2.501,24%0,69

ÇEYREK ALTIN

4.266,00%0,44

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Turizm Bakanlığı ile DAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Turizm Bakanlığı ile DAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

ad826x90

 

” Kuzey Kıbrıs Turizminin Gelişimi, Planlanması ve Revize Projesi” kapsamında Turizm ve Çevre Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aykut Hocanın, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim kurumu olmanın yanında, topluma hizmet etme misyonunun da olduğunu belirtti.

Turizm planlamasıyla ilgili turizm fakültesinin  tecrübe ve birikimlerini bakanlıkla paylaşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hocanın, turizm sektörünün ülke ekonomisine olan katkı payına dikkati çekerek açıklamasını tamamladı.

ad826x90

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, DAÜ’nün dimdik ayakta olduğunu, ilelebet  yaşayacağını vurguladı.

“Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin görevi sadece egitim değil bilimsel destek vermek de görevlerimiz arasindadir” diyen Özcenk, protokolün turizme katki  sağlayacağına inanç belitti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, turizm sektörünün eğitim sektörü gibi ülkenin lokomotif sektörü olduğuna vurgu yaparak, işbirliğinin önemine isaret etti.

   Yapılacak işbirliği ile üllke turizmin ilerlemesi yönünde önemli adımlar atılacağının altını çizen Ataoğlu, yeni hava limanının getirisini de düşünerek öncesinde hazırlık çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Projenin yol haritası belirlemesi bakımından önemine işaret eden Bakan Ataoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin özelde Gazimağusa’ya genelde ise KKTC‘ye olan katkısına vurgu yaptı.
BRt
 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP