DOLAR

32,5267$% 0.22

EURO

34,7710% 0.09

STERLİN

40,5323£% 0.15

GRAM ALTIN

2.492,24%1,23

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,53

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Verimli Enerji Kullanımı Paneli düzenlendi

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Verimli Enerji Kullanımı Paneli düzenlendi

ad826x90

Kıbrıs Türk Bilim ve Teknoloji Derneği “Kuzey Kıbrıs’ta Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Verimli Enerji Kullanımı Paneli” düzenledi.

Panele KKTC ve Türkiye’deki üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla enerji konusundaki çalışmalar ele alındı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonunda yer alan panelin açılış konuşmasını Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu yaptı.

Ülkede enerjiyi artık 9 kişilik uzmanlardan oluşan ekibin planlayacağını söyleyen Amcaoğlu, enerjisi için kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalar için bütün yasaların hazır olduğunu ifade etti.

ad826x90

 

Amcaoğlu, “Genel Enerji Dairesi Yasası Bakanlar Kurulu’ndan geçti. Enerji Üst Kurulu Yasası da Bakanlar Kurulu’nda. Enerji Verimliliği Yasa Tasarısı da Bakanlar Kurulu’na gönderilmek üzere hazırlandı. Enerjiyi artık 9 kişilik uzmanlar planlayacak” dedi.

Kıbrıs Türk Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Huriye İcil de panelle ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada, 2013 yılında kurulan derneğin gerek Kıbrıs’ta gerekse Kıbrıs dışında yaşayan Kıbrıs bilim insanlarını bir şemsiye altında toplama hedefinde olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İcil, “Bugün dünyada enerji problemi vardır. Kullanılan fosil yakıtların yaklaşık 100 sene içinde yok olacağı bilinmektedir. Dolayısısıyla dünyada bunun için çözümler çoktan aranmaya başlanmıştır. Bugün ise KKTC’de enerji konusunda yaşadığımız problemlerde en büyük neden belirgin bir politika olmamasıdır” dedi.

Prof. Dr.İcil,Kıbrıs’ta yılda 300 gün güneş görüldüğünü ve bundan faydalanılamamasının nedeninin de ülkedeki enerji politikasındaki eksiklikler olduğunu belirtti.

Prof. Dr.İcil, “Bizim amacımız bu panelden çıkan sonuçları raporlayıp Ekonomi ve Enerji Bakanlığına sunmaktır. Ve elbette burada katkı yaparken enerjide belirgin bir politika oluşması için bilim insanları olarak yardımcı olmak istiyoruz ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen panellerde sunumlar yapıldı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP