DOLAR

34,2297$% 0.06

EURO

37,9224% 0.38

STERLİN

45,5410£% 0.17

GRAM ALTIN

2.915,37%-0,47

ÇEYREK ALTIN

4.967,00%-0,30

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90

İsrail, Beyrut’un güneyine saldırdı

ad826x90

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye 12 hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde Hizbullah’ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye 12 hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırılarında Dahiye’nin Hreyk, Eş-Şeyyah, Hades Beyrut, Şuveyfat, El-Amrusiye, Er-Ruveys ve El-Camus mahalleleri hedef alındı.

Hava saldırıları güçlü patlamalara neden olurken, saldırılarda hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiği görüldü.

ad826x90

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ve meydana gelen hasara ilişkin henüz bilgi alınamadı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın kalesi olarak nitelendirilen Dahiye’nin Hreyk, Şuveyfat Amrusiye ve Hades Beyrut mahallelerinin sakinlerine “Hizbullah tesislerine yakın oldukları” gerekçesiyle bazı binaları boşaltmaları çağrısında bulunmuştu.

Binaların “Hizbullah tesislerine yakın olduklarını” ifade eden Adraee, binalardan en az 500 metre uzak durulması çağrısını yapmıştı.

Adraee, İsrail ordusunun haritalarda işaretlenen söz konusu binalara kısa sürede saldırı düzenleyeceğini belirtmişti.

İsrail: Beyrut saldırısında İran’dan Hizbullah’a silah taşımaktan sorumlu birimin komutanını öldürdük

İsrail ordusunun X platformundaki hesabından yapılan yazılı açıklamada, Beyrut’ta düzenlenen hava saldırısında, İran’dan ve onun ajanlarından Lübnan’daki Hizbullah’a savaş malzemeleri taşımaktan sorumlu “4400. Birim” komutanı Kasir’in öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Kasir’in “Hizbullah’ın en önde gelen liderlerinden, İran-Hizbullah-Suriye terör ekseninde aktif taraflardan ve İran rejimine yakın bir kişi” olduğu vurgulandı.

Ordunun açıklamasında, Kasir’in, stratejik savaş malzemelerinin Lübnan’daki Hizbullah’a aktarılmasına yönelik yüzlerce operasyonu sevk ve idare ettiği, Hizbullah’ın hassas füze projesinin geliştirilmesini ve örgütün iç cepheyi ve İsrail’deki diğer hedefleri hedef alan saldırı yeteneklerinin geliştirilmesini yönettiği aktarıldı.

Hizbullah’tan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP