DOLAR

34,2309$% -0.05

EURO

37,4946% -0.43

STERLİN

44,7975£% -0.28

GRAM ALTIN

2.869,39%-0,60

ÇEYREK ALTIN

4.900,00%-0,76

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • DP, tüm siyasi partileri sağduyu ve ortak akılla hareket etmeye davet etti

DP, tüm siyasi partileri sağduyu ve ortak akılla hareket etmeye davet etti

ad826x90

Demokrat Parti, Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı seçim sürecinde yaşananların ardından açıklama yaptı.

Parti’den yapılan açıklamada, yaşananların demokrasilerde yaşanabilecek şeyler olduğuna vurgu yaparak, ana muhalefetin yaşanan bu sorunu fırsata çevirip erken seçim çağrısı yapmasını eleştirdi.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi poziyonun erken seçimlere uygun olmadığına dikkati çeken Demokrat Parti, ana muhalefetin mevcut sorunları fırsata çevirmeye çalışmasının toplumsal sorunlardan ve önceliklerden kopuk olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Demokrat Parti, “Şu an ihtiyacımız olan, iktidarı ile muhalefeti ile ülke sorunlarına çözüm üretmek.. Özellikle, ekonomide yaşanan daralmanın ve hayat pahalılığının önünü alacak formülleri Meclis’te tartışarak birlikte bulabilmek olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

ad826x90

Cumhuriyet Meclisi’nin önemine işaret eden Demokrat Parti, Meclis’in kilitlenmesinin ve çalışmalarının engellenmesinin ülkenin temsiliyetine, demokrasisine ve toplumsal sorumluluğa aykırı bir duruş olduğunu kaydetti.

Ülkenin ekonomik yapısının bir erken seçimi kaldıramayacak durumda olduğunu göz ardı etmeden, toplumsal sorunların giderilmesi adına çalışmaların bir an önce başlatılması ve Cumhuriyet Meclisi’nin bir an önce işlevini yerine getirmesine olanak verecek adımların atılmasını talep eden Demokrat Parti, tüm siyasi partileri sağduyu ve ortak akılla hareket etmeye çağırdı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP