DOLAR

34,2683$% 0.04

EURO

37,6605% -0.01

STERLİN

44,9538£% -0.17

GRAM ALTIN

2.917,24%-0,13

ÇEYREK ALTIN

4.981,00%-0,08

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • Almanya’da Filistin’e destek gösterisine katılanlara polis biber gazıyla müdahale etti

Almanya’da Filistin’e destek gösterisine katılanlara polis biber gazıyla müdahale etti

ad826x90

BERLİN (AA) – Almanya’nın başkenti Berlin’de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen protestoda polis göstericilere karşı biber gazı kullandı.

Kreuzberg semtindeki Kottbusser Tor Meydanı’nda binlerce kişi, İsrail’in bir yıldır sürdürdüğü soykırımı protesto etmek için toplandı.

Yürüyüşe geçen göstericiler, üstünde “Soykırım için silah vermeyin”, “Soykırımı durdurun”, “Siyonist karşıtlığı antisemitizm değildir”, “Gazze’ye özgürlük” ve “İsrail’i silahlandırmayı durdurun” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına tepki gösterilen eylemde “Filistin’e özgürlük”, “Lübnan’a özgürlük”, “Herkes siyonizme karşı”, “Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor” ve “Terörist İsrail” sloganları atıldı.

ad826x90

Protestoda, Berlin’de bir yıldır yapılan Filistin’e destek gösterilerinde, Alman polisinin eylemcilere uyguladığı şiddete de tepki gösterildi.

Geniş güvenlik önemleri alan polis Kottbusser Damm ve Lenau caddelerinin kesiştiği bölgede, bitiş noktasına ulaşıldığını belirterek yürüyüşü durdurdu ve göstericilerin Herrmann Meydanı’na ilerlemesini engelledi.

Burada göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere sert müdahalede bulundu.

Eylemcilere biber gazı sıkan polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Tekerlekli sandalye ile protestoya katılan engelli göstericinin gözaltına alındığı sırada güvenlik güçleri tarafından yerde sürüklenerek polis aracına bindirildiği görüldü.​​​​​​​

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP