BAKANLIĞIN GETİRDİĞİ ÖĞRETMENLER UY*ŞTURUCUYLA YAKALANDI 2028’E KADAR KKTC’DELER

✅Yahaber.com

BAKANLIĞIN GETİRDİĞİ ÖĞRETMENLER UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI

2028’E KADAR KKTC’DELER

KKTC’de eğitim camiasını yakından ilgilendiren olayda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel izinle adaya getirilen iki öğretmen, Girne’de uyuşturucu maddeyle bağlantılı bir olay nedeniyle mahkemeye çıkarıldı. A.Ç. ve O.T. isimli zanlıların, sahilde uyuşturucu madde içeren sigara kullanırken yakalandıkları belirtilirken, her iki ismin de 2028 yılına kadar ülkede izinli olduğu mahkemede açıklandı.

GİRNE SAHİLİNDE NARKOTİK BASKINI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memurunun mahkemede verdiği bilgiye göre olay, 20 Ekim’de Girne’de meydana geldi.

Sahilde şüpheli hareketlerde bulundukları belirtilen iki öğretmen, Narkotik ekiplerinin düzenlediği baskın sırasında uyuşturucu madde içeren sigara kullanırken yakalandı. Olayın ardından gözaltına alınan zanlılar hakkında soruşturma başlatıldı.

Ele geçirilen sigaralar analiz için gönderilirken, sonuçların geldiği ve yapılan incelemede toplam 1 gram Hintkeneviri tespit edildiği mahkemeye aktarıldı.

8 GÜN TUTUKLU KALDILAR

Olayla ilgili soruşturma kapsamında sekiz gündür poliste tutuklu bulunan A.Ç. ve O.T., soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların uygun teminat koşullarıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

2028’E KADAR İZİNLİ OLDUKLARI AÇIKLANDI

Duruşmada dikkat çeken ayrıntı, iki zanlının KKTC’deki izin durumları oldu.

Polis, A.Ç. ve O.T.’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel izinle adaya getirildiklerini ve 2028 yılına kadar ülkede izinli olduklarını mahkemeye bildirdi.

Eğitim alanında görev yapmak üzere adaya getirilen iki öğretmenin uyuşturucu maddeyle bağlantılı bir olay nedeniyle mahkemeye çıkarılması ve ülkedeki izin sürelerinin 2028 yılına kadar uzanması, olayın dikkat çeken yönleri arasında yer aldı.

MAHKEMEDEN YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Yargıç Mine G. Serden, soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ülkede izinli olduklarını değerlendirerek teminat koşullarını belirledi.

Mahkeme, her iki zanlının da davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi. Zanlıların ayrıca ayrı ayrı 75’er bin TL nakit teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı bir kişinin imza edeceği 500 bin TL’lik kefalet senedi sunmaları emredildi.

Belirlenen teminat koşulları çerçevesinde iki zanlının serbest kalmasına karar verildi.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir