DOLAR

34,2548$% 0.03

EURO

37,6175% -0.07

STERLİN

44,8665£% -0.35

GRAM ALTIN

2.911,49%-0,33

ÇEYREK ALTIN

4.957,00%-0,60

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kentindeki narkotik suçlarla mücadele çalışmalarını anlattı:

Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kentindeki narkotik suçlarla mücadele çalışmalarını anlattı:

ad826x90

EDİRNE (AA) – Edirne Valisi Yunus Sezer, “2024 yılının 9 ayında 1 ton 980 kilogram esrar, 1 ton 22 kilogram skunk, 38 kilogram eroin, 44 kilogram metamfetamin, 7 milyon 50 bin kök kenevir yakalanarak imha edildi.” dedi.

Vali Sezer, Eylül Ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı sonrası Valilikte yaptığı basın açıklamasında, narkotik suçlarla mücadelenin etkin şekilde devam ettiğini söyledi.

Sınır kenti Edirne’de narkotik suçlarla ilgili yakalama oranlarına dikkati çeken Vali Sezer, şunları kaydetti:

“Burası sınır ili olduğu için yurt dışıyla da bağlantılı organize çalışan narkotik suçlarla ilgili örgütler ve organizasyon yapılarıyla da mücadele ediyoruz. Bu noktada da geçen yıla göre yakalama oranlarında yüzde 36 artış söz konusu. 2024 yılının 9 ayında 1 ton 980 kilogram esrar, 1 ton 22 kilogram skunk, 38 kilogram eroin, 44 kilogram metamfetamin, 7 milyon 50 bin kök kenevir yakalanarak imha edildi. Sentetik uyuşturucularda da yaklaşık 460 bin adet uyuşturucu yakalandı.”

ad826x90

Sezer, aynı dönemde uyuşturucu dışında sınır kapılarında 334 kilogram altın ile kaçak eşya, tarihi eser, oto yedek parçası, cep telefonu ve elektronik sigara başta olmak üzere 2 milyar 225 milyon lira değerinde kaçak ticari eşyanın ele geçirildiğini anlattı.

Kentteki asayiş olaylarında yüzde 12 azalma yaşandığına dikkati çelen Sezer, bir önceki yıla göre evden hırsızlıkta yüzde 66, motosiklet hırsızlığında yüzde 67, iş yeri ve kurumlardan hırsızlıkta yüzde 59, dolandırıcılık olaylarında yüzde 29 düşüş olduğunun, bu başarıda etkin mücadelenin katkısının altını çizdi.

Edirne’de ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında da düşüş olduğunu belirten Sezer, trafikteki önlemlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

ad826x90
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Güncel Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur’u kabul etti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. Kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TOKİ’nin önemli bir kurum olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Deprem bölgesi ziyaretleri esnasında, sağlam binalara rastlandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu binaların birçoğunun TOKİ’ye ait olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ’nin altyapı ve ekibi ile kaliteli çalışmalara imza atan önemli bir kurum olduğunu belirterek, yapısal dönüşümü en iyi şekilde gerçekleştiren kurumlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyetinde önemli çalışmalar yapan TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de Kıbrıs halkına hizmet sunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin imar ve yapılanmasına katkı koymasının önemli bir değer olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ başkanı ve yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. TOKİ’nin katkı ve yardımlarının Kıbrıs Türk halkını daha da güçlendireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kurumun çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Anavatan Türkiye ile olan bağların çok güçlü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısını güçlendirmek, halkına daha iyi hizmet sunmak adına TOKİ’nin sunacağı hizmet ve katkıların çok önemli gelişmelerin ilk adımı olacağını sözlerine ekledi.
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

GÜNCEL Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur’u kabul etti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. Kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TOKİ’nin önemli bir kurum olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Deprem bölgesi ziyaretleri esnasında, sağlam binalara rastlandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu binaların birçoğunun TOKİ’ye ait olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ’nin altyapı ve ekibi ile kaliteli çalışmalara imza atan önemli bir kurum olduğunu belirterek, yapısal dönüşümü en iyi şekilde gerçekleştiren kurumlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyetinde önemli çalışmalar yapan TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de Kıbrıs halkına hizmet sunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin imar ve yapılanmasına katkı koymasının önemli bir değer olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ başkanı ve yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. TOKİ’nin katkı ve yardımlarının Kıbrıs Türk halkını daha da güçlendireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kurumun çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Anavatan Türkiye ile olan bağların çok güçlü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısını güçlendirmek, halkına daha iyi hizmet sunmak adına TOKİ’nin sunacağı hizmet ve katkıların çok önemli gelişmelerin ilk adımı olacağını sözlerine ekledi.