DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Ordulu itfaiye erinin görüntüleri Amerikalıların enflasyonla mücadelesine konu oldu

Ordulu itfaiye erinin görüntüleri Amerikalıların enflasyonla mücadelesine konu oldu

ad826x90

Ordu’da 21 yıl önce itfaiye eri Münir Üçgül’ün, tatbikat sırasında yanlışlıkla çıkardığı yangın, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu kontrol altına almak için uyguladığı sisteme örnek gösterildi. Görüntüler, CNBC Danışma Konseyi Üyesi ve Mali Danışman Douglas Boneparth tarafından sosyal medya hesabından paylaşılarak, FED’e atıfta bulunuldu.

Hayat pahalılığını çözmek için faizi artıran ve tepki toplayan ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu kontrol altına almak için uyguladığı sistem Ordu’da 2001 yılında bir itfaiye erinin tatbikat sorasında yanlışlıkla çıkarttığı yangına benzetildi. ABD Merkez Bankası (FED) ülkedeki enflasyonu kontrol altına almak için son 28 yılın en yüksek faiz artırımına gitti. Yukarı yönlü 75 baz puanlık güncelleme yapılan faiz artırımı tepkilere yol açtı. FED’in enflasyonu çözmek uyguladığı sistem, ‘insanları fakirleştireceği’ düşüncesi ile ülkede tepkilere yol açtı.

21 YIL ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLER GÜNDEM OLDU


Ekonomik durgunlukla ilgili söylentilerin gölgesinde ABD’de yapılan açıklamalarda faizlerin artmaya devam edebileceğiyle ilgili söylemlerin “felakete yol açabileceği” belirtilirken, geçmişte Türkiye’de yangın tatbikatıyla ilgili bir görüntü yeniden gündem oldu.

CNBC Danışma Konseyi üyesi ve mali danışman Douglas Boneparth, FED’e atıfta bulunarak, Ordu’da 2001 yılında bir yangın tatbikatında çekilen görüntüyü paylaştı. Boneparth, paylaşımında, faiz kararının herkese zarar verdiğini ima ederek, “FED, enflasyonu kontrol ediyor” ifadesine yer verdi.

ad826x90

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından o gün tatbikat esnasında kaydedilen görüntülerde, itfaiye erinin yangına karşı yapılması gerekenleri anlatırken yangına sebep olmasının yer aldığı anları paylaşan Boneparth, faiz kararının herkese zarar verdiğini ima ederek, “Fed enflasyonu kontrol ediyor” paylaşımında bulundu.

Bugün emekliliğinin tadını çıkaran Ordulu itfaiye eri Münir Üçgül:

“Seviniyorum, demek ki meyve veren ağaç taşlanır. Tabii, yabancı bir ülkede bu görüntülerin kullanılması ülkemizin ve Ordu’nun tanıtımında da çok önemli benim için.  Evet, bir yanlışlık, bir kaza oldu ama epey de ses getirdi. 29 yıl 9 ay belediyede çalışmışlığım var, 20 yıl boyunca itfaiyeciliği severek yaptım. Başımdan geçen ve unutamadığım en önemli olaylardan birisi bu, bir diğeri de görevde iken parmağımın kopması”

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP