DOLAR

34,2135$% 0.07

EURO

38,1472% 0.09

STERLİN

45,8168£% 0.12

GRAM ALTIN

2.896,57%0,06

ÇEYREK ALTIN

4.911,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Tatlısu’ya sokak hayvanlarına mama ve su verebilen otomatlar yerleştirildi

Tatlısu’ya sokak hayvanlarına mama ve su verebilen otomatlar yerleştirildi

ad826x90

KKTC’de bir ilk gerçekleştirildi.
Tatlısu’ya pet şişe, cam şişe ve metal kutuların atılması ile sokak hayvanlarına mama ve su verebilen otomatlar yerleştirildi.

Rose’s Country Club ve Tatlısu Rescued Dogs iş birliğinde düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve Tatlısu Belediyesi’nin katkılarıyla alınan iki adet pet Pugedon Mamamatik’in açılışı yapıldı.

Açılışa Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Rose’s Country Club sahibi Gülderen Aktuna, Tatlısu Rescued Dogs sahibi Claire Lamb ve Tatlısu çevre ve hayvan severler katıldı.

Etkinlikte konuşan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, sıfır atık projesi kapsamında, geri dönüşümü destekleyen ve aynı zamanda sokak hayvanlarını besleyen otomatı, özelde Tatlısu’ya genelde de KKTC’ye kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ad826x90

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu da, çevre ve hayvan dostu mamamatikleri KKTC’ye kazandıran başta Tatlısu Belediyesi ile çevreye ve hayvan haklarına duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Bunun KKTC’de bir ilk olduğuna işaret eden Ataoğlu, özellikle doğaya en çok zarar veren plastik pet şişeler doğadan temizlenip geri dönüşüme giderken sokak hayvanlarının da yaşamlarını idame ettirebilmesi için gerekli olan mama ve su ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Ataoğlu, çevre ve hayvan dostu olarak nitelendirdiği projenin ülke geneline yayılması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Ataoğlu ve Orçan, otomatlara ilk pet şişeyi atarak, sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otomatını devreye koydular.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP