DOLAR

34,1695$% 0.16

EURO

38,0911% -0.22

STERLİN

45,5992£% -0.41

GRAM ALTIN

2.923,25%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.933,00%1,03

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90

Üstel: Halka verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz

ad826x90

Engelli bireyler için tasarlanan Engelsiz Yaşam Evi Demirhan’da düzenlenen törenle Başbakan Ünal Üstel tarafından hizmet açıldı.

18 dönümlük arazi üzerinde bulunan Engelsiz Yaşam Evi’nde ilk aşamada 88 kişi, gün içinde eğitim ve hizmet alacak. Yaşam evinin yatılı kısmı ise 2025 yılında açılacak.

Birinci etap; fizik tedavi odaları, özel eğitim, psiko-eğitim, sanat ve öğretim çalışmalarının yapılacağı rehabilitasyon merkezi, idari bina ve 28 yatak kapasiteli 18 yaş üzeri engelli birey yaşam alanı olarak tasarlandı.

Engelsiz Yaşam Evi’nin daha sonra hizmete girecek ikinci etabında, 18 yaş altı engelli bireylere de hizmet verilecek.

ad826x90

Engelsiz Yaşam Evi Projesinin sponsoru Kaner Şirketler Grubu Direktörlerinden Güliz Kaner açılışta yaptığı konuşmada, böylesi önemli bir projenin uzun yıllardır devam ettirildiğini ve en sonunda kısmi olarak hizmete açıldığını söyledi.

Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ise projeyi bu noktaya getirme iradesini gösteren hükümete teşekkür etti.

Karavezirler, Belediye olarak üslerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da Engelsiz Yaşam Evi Projesi’ni açılış noktasına getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, bu zorlu süreçte kendisine destek veren Başbakan Ünal Üstele teşekkür etti.

2025 yılında Yaşam Evi’nin kapasitesini artırmış olacakları açıklamasını da yapan Gardiyanoğlu, tesisin projeye uygun olarak tamamlanacağını ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel de gerçekleştirdiği konuşmada, halka verdikleri sözü tutmaya devam edeceklerini ve yarım kalan tüm projeleri tamamlayacaklarını söyledi.

Ercan Havalimanı, Çevre yolları, Yaşam Evleri gibi yarım bırakılan projelerin tümünü sonuçlandıracaklarını ifade eden Üstel, “Hiçbir sözümüzü havada bırakmadık, gece gündüz çalıştık ve çalışacağız” dedi.

Konuşmasında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen UBP 23. Olağan Genel Kurultayı’na da dikkat çeken Üstel, “Kurultayımızı hayırlısıyla bitirdik, o sayfayı kapattık ve yeni bir sayfa açtık. Çünkü ülkemize daha yapacak çok işimiz var. Ama UBP’yi nifak tohumları sokmak isteyenler, sürekli partiyi karıştırmak istiyor. Geçmişte yaşattıkları 2012-2013’e o zamana götüreceklerini zannederler. Avuçlarını yalarlar. UBP birdir, bütündür ve hizmet aşkıyla bütünleşmiştir” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Meclisimizi açacağız ve hayırlısıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu yasa, proje, reform ne varsa hepsini birer birer gerçekleştireceğiz” açıklamasını da yapan Başbakan Üstel, güçlerini halktan aldıklarını ve halkın Kurultaya güçlü katılımla kendilerine olan güveni gösterdiğini kaydetti.

Başbakan Üstel konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi.

Üstel, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması için yeniden çağrı yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye’nin desteğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz diyen Başbakan Üstel yeniden istikrar vurgusu yaptı.

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin 2027 yılına kadar Kıbrıs Türk halkına hizmet edeceğinin de altını çizdi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP