DOLAR

34,2690$% 0.27

EURO

37,4601% -0.19

STERLİN

44,7847£% -0.13

GRAM ALTIN

2.895,80%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.926,00%0,26

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • 5’inci turda 23 kabul, 25 ret ve 1 geçersiz oy kullanıldı…Töre: Tek aday olduğum için seçimi kazandım, oturumu kapatıyorum

5’inci turda 23 kabul, 25 ret ve 1 geçersiz oy kullanıldı…Töre: Tek aday olduğum için seçimi kazandım, oturumu kapatıyorum

ad826x90

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı seçimi gündemiyle toplandı.

Bir süredir hastanede gözetim altında olan Meclis Başkanı Zorlu Töre ile UBP milletvekili Ali Pilli de oturuma katılmak üzere Meclis’e gitti.

Zorlu Töre, Meclis’e girişinde “Herşeyin hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Başkanlık Divanı’nın seçimine geçildi.

ad826x90

UBP Grup Başkan Vekili Sunat Atun, önceki seçimde Meclis Başkanlığı adayı olarak belirlenen Kutlu Evren’in adaylıktan feragat ettiğini, yeni seçimde adayın Zorlu Töre olduğunu belirtti.

Ardından söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, başkanlık seçimiyle ilgili söylenecek çok şey olduğunu, ancak öncelikle oylamanın herhangi bir belirleyici işaretle yapılmaması gerektiğini, aksi durumun gözlemlenmesi halinde bu pusulanın geçersiz olduğuna dair itiraz yapacaklarını söyledi.

Erhürman, Hasan Küçük’e sevgisinin baki olduğunu, ancak bu oylamada katip koltuğunda olmasını kabul etmediklerini de söyleyerek, gereğinin yapılmasını talep etti…

Bu açıklamanın üzerine katip değişerek, Hasan Küçük’ün yerine Fırtına Karanfil katiplik koltuğuna oturdu..

Ardından başkanlık seçimi için oylamaya geçildi.
Oylama sırasında zaman zaman karşılıklı sözlü atışmalar da yaşandı.
49 milletvekilinin oy kullandığı ilk tur seçimde Töre’ye 25 ret, 24 kabul oyu verildi. Ardından ikinci tur oylamaya geçildi.
İkinci tur oylamada ise 24 ret ve 25 kabul oyu çıkarken, 3’üncü turda da sonuçlar aynı çıktı…

Bu sırada milletvekilleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Usul hakkında söz alan söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 7 turun geride kaldığını ve başkan seçilemediğini söyleyerek, Zorlu Töre ve Kutlu Evren’in şahsıyla bir sorunu olmadığını, ancak hükümet eden 28 vekilin neden hala seçimi gerçekleştiremediğini sordu.

“Bütün hikaye koltuktur, kriz isimlerde değil zihniyettedir” diyen ve hükümete eleştirilerde bulunan Erhürman, ekonomi, inşaat ve tüm sektörlerde sorunlar olduğunu, mecliste yaşananların inanılır gibi olmadığını söyledi.

Erhürman, bundan sonra tek bir gündem olduğunu ve bunun hem hükümete hem de muhalefete iyi geleceğini belirterek, bir an önce halkın iradesine gidilmesi gerektiğini belirtti.

Hükümet adına söz alan UBP Genel Sekreteri ve milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da, Erhürman’ın usule ilişkin konuşmasına yanıt verdi.

Hasipoğlu, Başkanlığa vekalet eden Fazilet Özdenefe en son ara verdiğinde adayın Kutlu Evren olduğunu, ancak o adayın geri çekilerek sürecin tekrar başladığını, bunun da yeni bir süreç olduğunu belirtti.

Hasipoğlu, kural gereği son iki turun da yapılması gerektiğini ve yine başkan seçilmezse o zaman ne yapılacağına bakılacağını söyledi.

Daha sonra Fazilet Özdenefe de söz alarak Hasipoğlu’na eleştirilerde bulundu.

Bu sırada bazı vekiller arasında arbede ve tartışma yaşandı.

Sonrasında 4’üncü tur oylamaya geçildi. 4’üncü turda da salt çoğunluğa ulaşılamadı. Vekiller 25 kabul, 24 ret oyu kullandı. Ardından 5’in tur oylama gerçekleştirildi.

Bu turda ise 23 kabul, 25 ret ve 1 geçersiz oy kullanıldı.

Kürsüde bulunan Meclis Başkanı Zorlu Töre, “Tek aday olduğum için seçimi kazandım, oturumu kapatıyorum” diyerek, oturumu sonlandırdı…

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP