DOLAR

34,1273$% -0.03

EURO

38,1239% 0.54

STERLİN

45,7655£% 0.43

GRAM ALTIN

2.893,68%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.852,00%0,89

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • “Alçak Orman Tarlalarının Devrine İlişkin Tüzük” Resmi Gazete’de

“Alçak Orman Tarlalarının Devrine İlişkin Tüzük” Resmi Gazete’de

ad826x90

 

Bakanlar Kurulu, Alçak Orman Arazilerinin Devri ve İcarı Yasası’nın 8’inci maddesinin verdiği yetkiye dayanarak “Alçak Orman Tarlalarının Devrine İlişkin Tüzük”ü onaylayarak, Resmi Gazete’de yayımlanmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yer alan tüzüğün, 1 Ocak 1955’ten önce alçak ormanlardan örtü açma suretiyle elde edilen ve halen tarım arazisi olarak kullanılan devlet arazilerinin mülkiyet hakkının fiili zilyetlerine devrini sağlamak amacıyla hak sahiplerinin saptanmasında izlenecek yöntemi, Beyanname Tetkik Komisyonu ile İnceleme ve İtiraz Komisyonu’nun toplanma ve çalışma şeklini, kullanılacak formların biçimini, hak sahipliğinin saptanmasında hangi bilirkişiler ve belgelerden yararlanılacağını belirlemek amacıyla hazırlandığı ve 6 ay sonra sonra yürürlükten kalkacağı belirtildi.

Tüzük, 1 Ocak 1955 tarihinden önce alçak orman sahalarında örtü açma suretiyle orman tarlası elde eden ve bu tarihten beri bunları tarım arazisi olarak kullanan kişiler ile yasal mirasçılarını kapsıyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

GÜNCEL Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Şeref Salonu’nda yer alan kabulde konuşan Töre, çocuklarla ilgili her türlü yeni yasal düzenlenmenin yapılması için sivil toplum örgütleriyle birlikte tüm katkıyı koyacaklarını belirtti. Töre, hukuk devleti içerisinde verilen hakların yasal çerçevede uygulanması gerektiğini kaydetti. Gazze’de 18 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini anımsatan Töre, bunun çok zor izah edilebilecek bir durum olduğunu, Birleşmiş Milletlerin de aciz kaldığını ifade etti. Töre, geçen hafta içerisinde SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ettiğini ve yapılan güzel işleri yerinde gördüğünü, fevkalade bir okul bulduklarını kaydetti. SOS Çocuk Köyü çalışanlarına gıpta ile baktıklarını belirten Töre, her zaman beklediklerini kaydetti. SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Akter de, çocuklarla ilgili Sosyal Hizmetler Yasası ve diğer yasal mevzuatların güncellenmesiyle ilgili destek istedi. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.