DOLAR

32,3515$% -0.06

EURO

34,8821% 0.14

STERLİN

40,6864£% 0.12

GRAM ALTIN

2.391,19%-0,22

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%0,25

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • “Annan Planı, Referandumu Dünden Bugüne” paneli gerçekleştirildi..

“Annan Planı, Referandumu Dünden Bugüne” paneli gerçekleştirildi..

ad826x90

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Annan Planı referandumunun 20’nci yıldönümü nedeniyle “Annan Planı, Referandumu Dünden Bugüne” paneli gerçekleştirdi.

Fikri Toros moderatörlüğündeki panele 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Serdar Denktaş, Mihalis Papapetrou ve Andros Kipriyanu panelist olarak katıldı..

Panelin açılışında konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Annan Planı referandumları döneminin çok iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret etti.
BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın görevlendirilmesinin ardından Kıbrıs sorunu ile ilgili bir hareketlilik yaşanacağının aşikar olduğunu kaydeden Erhürman, bu noktada Kıbrıs’ın iki yanında çözümü isteyen güçlere düşen görevin daha önce neyin eksik olduğunu saptayıp o eksikliği gidererek yeni bir döneme adım atılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Erhürman “CTP olarak Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılcaksa bunun BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde iki toplumlu iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı bir federal çözüm olacağı bir bilgidir, bu bilgiye sahibiz ve bir an önce çözüm isteyen bir parti olarak da bu bilgiden hareketle iki toplumlu iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı federal çözümden yana onyıllardır süren tavrımızı bir millim yerimizden kıpırdamadan devam ettiriyoruz” dedi.

ad826x90

2004’den 2017’ye Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesinin devam ettiğini kaydeden Erhürman, bugün de gerçekçi ve sonuca ulaşabilir bir yaklaşım ortaya çıktığı zaman Kıbrıslı Türklerin iradesinin devam edeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. Erhürman, bir hayal kırıklığına daha kimsenin gücünün olmadığını ifade ederek, “doğru yöntem ve doğru metodoloji ile bu adada bir an önce çözüme ve barışın inşaa çabasına ihtiyaç vardır” dedi. Erhürman, adada çözüme ulaşılmasının sadece ada için değil bölge barışı için de son derece önemli olduğunu söyledi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP