DOLAR

34,2730$% 0.08

EURO

37,6678% 0.08

STERLİN

44,8907£% -0.28

GRAM ALTIN

2.914,18%-0,24

ÇEYREK ALTIN

4.960,00%-0,56

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Arıklı: Paydaşların oluşturduğu konsorsiyumun çalışmaları son aşamasında

Arıklı: Paydaşların oluşturduğu konsorsiyumun çalışmaları son aşamasında

ad826x90

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, fiber optik altyapısına ilişkin ihalenin kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.
Arıklı BRT’de katıldığı Manşet+ programında yaptığı açıklamada, evden eve fiber optik bağlantı konusunda bugüne kadar geç kalınmasının anlaşılır olmadığını belirterek, konunun iki binli yılların başında gündeme gelmiş olmasına rağmen adım atılmadığını söyledi.

“Göreve geldiğimde paydaşları topladım ve kısa süre içerisinde evden eve fiber konusunu halledeceğimizi kendilerine söyledim” diyen Arıklı, Merkezi İhale Komisyonu yasasının bu tip ihaleleri engellemeye açık olduğunu kaydetti.

Erhan Arıklı, bunun önüne geçebilmek adına ülkedeki tüm paydaşların bir araya gelerek bir konsorsiyum kurmalarını istediğini ifade ederek, “bu işi burada faaliyet gösteren firmalar yani bizim insanlarımız yapsın” dedi.

Önerisinin kabul gördüğünü ve oluşan konsorsiyuma ilişkin kararın da Bakanlar Kurulu’ndan geçirildiğini belirten Arıklı, fiber optik altyapısı konusunda kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

ad826x90

Bakan Arıklı, “bilişim adası diyorsak, 24 tane üniversitemiz varsa ve yazılımda çağı yakalamak istiyorsak evden eve fiber konusunu yani bilişim adasının altyapısını hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oluşacak yazılım ortamının bir çok yatırımcının ülkeye gelmesini sağlayacağının altını çizen Arıklı, evden eve fiber projesinin hem çağın gereksinimi hem de geleceğe dönük ciddi bir ekonomik gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP