DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • Bütün Faydası Yok Oluyor! Ihlamur Kaynatırken Bilmeniz Gereken Uyarı…

Bütün Faydası Yok Oluyor! Ihlamur Kaynatırken Bilmeniz Gereken Uyarı…

ad826x90

Faydaları saymakla bitmeyen ıhlamuru mutlaka böyle kaynatın

Ihlamurun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ancak, bu faydaların tam anlamıyla alınabilmesi için doğru demleme yöntemine dikkat edilmesi gerekmektedir. Uzmanlar, ıhlamuru çeşme suyu ile kaynatmanın faydasını yok edebileceği konusunda uyarıda bulunmaktadır. Çeşme suyunun içerisinde bulunan klor ve diğer kimyasallar, ıhlamurun içerisindeki besin maddelerini etkisiz hale getirebilmektedir. Bu nedenle, ıhlamur demlerken kaynamış su kullanmak, faydalarını koruması açısından önemlidir.
 

IHLAMURA ŞEKER EKLEMEYİN

Bununla birlikte, ıhlamura şeker ekleyenlerin de dikkatli olması gerekmektedir. Şekerin ıhlamurun antioksidan özelliklerini azaltabileceği bilinmektedir. Bu nedenle, mümkünse ıhlamura şeker eklenmemesi veya çok az miktarda eklenmesi tavsiye edilmektedir.

ad826x90

IHLAMUR TARİFİ

Mynet.com’daki bilgilere göre; Ihlamur çayı demleme için bir demliğin içine atacağınız ıhlamurun üzerine su ekledikten sonra 5-10 dakika bekletmeniz yeterli olur. Bu işlemi, demlik yerine french press kullanarak da yapabilirsiniz. Bitkinin aromasını daha çok hissetmek isterseniz kaynar suyun içine ekleyeceğiniz bir tutam ıhlamuru, birkaç dakika kaynattıktan sonra demleme işlemini yapabilir ve süzerek içeceğinizi bardağa aktarabilirsiniz.

IHLAMURUN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALAR

Ihlamur, soğuk algınlığı semptomlarını azaltmakla birlikte strese ve kaygıya iyi gelir. İçeriğinde yer alan flavonoidler sayesinde sindirim sistemini iyileştirmeye katkı sağlamak gibi etkileri de bulunur. Ayrıca flavonoidler, kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra ıhlamur çayı, kalorisi oldukça düşük bir içecek olduğu için kilo vermeye yönelik diyetlerde tüketilebilir.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP