DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90

BATTI BALIK DAÜ GİDER NEDE OLSA TÜRKİYE ÖDER!

ad826x90

BATTI BALIK DAÜ GİDER NEDE OLSA TÜRKİYE ÖDER!

ÇÖZÜMSÜZLÜK BATAĞA SÜRÜKLÜYOR!

KKTC’nin bir zamanlar en güzide eğitim kurumları arasında gösterilen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’de göreve yeni seçilen Rektör Hasan Kılıç aradan geçen süre zarfında de elle tutulur hiçbir sorun ile ilgili program getiremediği bu durumun ise DAÜ’de kör düğüm haline döndüğü belirtiliyor.

DAÜ GÖZDEN Mİ ÇIKARILDI!

DAÜ’de yaşanan mali kriz , kötü yönetimden kaynaklanan yapısal sorunlar nedeni ile bile bile batırılmak mı isteniyor? Keza 2024 yılında çok daha sorunlar ile karşı karşıya kalacağı da gelen bilgiler arasında

ad826x90

MAAŞ KESİNTİSİ VE İŞTEN DURDURMA!

Yeni yılda çalışanın maaşlarında %40 oranında kesintiye gidilmesi ayrıca üçüncü ülke çalışanlarının işine son verilmesi planlanırken bu kötü süreçte bile DAÜ’ye personel alımı hız kesmeden devam edildiği genel iddialar arasında.
KAPI KAPI PARA BULMA DERDİNE DÜŞTÜLER
Kötü yönetim ,rant düzeni üstüne de yapısal sorunların ortaya çıkan DAÜ’de mali yükünü Anavatan Türkiye’den bulma derdine düşen başta VYK Başkanı Özcenk, Rektör Kılıç ve Rektör Yrd. Tümer geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek kapı kapı dolaşıp para bulmaya çalıştığı iddia edildi.

KÖTÜ YÖNETİM,DAÜ BORCUNU HALKA ÖDETMEK İSTİYOR
Vatandaşlar,DAÜ’nün devlete borcunu neden devlet üstlenip siliyor? Diğer üniversiteler vergi adaleti açısından borç silinmesinden rahatsız olurken KTHY’de ki duruma benzer bir anlayış ile gidildiği belirtiliyor.
REKTÖR KILIÇ, HAYALKIRIKLIĞI YARATTI
DAÜ’ye büyük umutlarla atanan Rektör Hasan Kılıç, zayıf yöneticilik özellikleri, sorunları çözmeye yönelik hiçbir proje hazırlamayışı, her şeyi Türkiye’den beklemesi, çalışanların özlük haklarına yönelik hiçbir öneri açıklayamaması, üniversitenin gelirini artıracak radikal adımlar atamaması, giderleri azaltmak yerine vergi borçlarının silinmesi için halkın cebinden beklentiye girmesi kamuoyu nezdinde tepkilere yol açıyor.
DAÜ’YÜ İFLASA SÜRÜKLEYEN GEREKÇELER!
Tüm partiler iktidara gelince ilk iş milletvekilliğini kazanamayan adaylara DAÜ VYK Başkanlığı ve üyelik dağıtıldı. Üniversite yanlış istihdamlar, hangi parti iktidardaysa partili istihdamlar DAÜ’yü yönetilemez hale getirdi. Yıllardır ödenmeyip biriken bir milyar TL vergi yasal olmayan şekilde Millî Eğitim Bakanlığına yükletildi. AyrıcaTüm partiler iktidara gelince ilk iş belediye başkanlığı veya milletvekilliğini kazanamayan adaylara DAÜ VYK Başkanlığı ve üyelik dağıtıldı.
Kötü yönetimin, beceriksizliklerinin ve hırsızlıkların bedelini Türkiye’nin kapısını çalmakta görüyorlar. Türkiye hükümetlerinin iyi niyetli olarak borçları sürekli ödemesi kötü yöneticileri ödüllendirip şımartırken kronik sorunlarında devam etmesine neden oluyor.
UZMAN GÖRÜŞÜ ,DAÜ İFLASA GÖTÜREN NEDENLER!
1.Partizan atamalar ,Yetkin ve liyakate dayalı olmayan kişilere verilen ultra yetkiler!

2. İhaleler adam kayırma ,nüfuslu kişilerin yakınlarını ataması fahiş yüksek maaşlar, Borç batağında ki kurumu anavatan Türkiye’den sürekli para ile kapatma çözümü!

3.Devlete düzenli ödenmeyen vergi borçları ve bu nedenle YÖDAK onayı alamıyor ve programları güncelleyemez duruma gelirken 2023 itibariyle DAÜ’nün borcu 1 milyara TL ulaşırken eğitim bakanlığı borcu üstleneceklerini bu durumun ise yasal olmadığı öğrenildi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP