DOLAR

32,5593$% 0.12

EURO

35,1733% 0.54

STERLİN

41,6566£% 0.71

GRAM ALTIN

2.473,00%1,55

ÇEYREK ALTIN

4.015,00%0,87

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu mezunu gençler törenle yemin edip, mesleğe ilk adımlarını attılar.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu mezunu gençler törenle yemin edip, mesleğe ilk adımlarını attılar.

ad826x90

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu mezunu gençler törenle yemin edip, mesleğe ilk adımlarını attılar.

Törende mezunlar adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Program 1’incisi Mahdi Dashti ile Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu ve Diyaliz Ön Lisans Program 1’incisi Erdal Gümüş duygu ve düşüncelerini aktardılar.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç da, mezun gençlerin modern sağlık hizmetlerini yakından takip edip, hastalarla ve hasta yakınlarıyla etkili iletişim kurmalarını istedi.

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ise, sağlık alanında görev yapacak gençlerin insan hayatına dokunmanın önemi ile hareket etmelerini istedi ve kendilerini sürekli geliştirmeleri dileğinde bulundu.

ad826x90

Kılıç, mezun gençlerin sağlık alanına yapacakları katkının çok değerli olduğunu belirterek, meslek yolculuğunda etik değerlere bağlı kalmalarını tavsiye etti.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, yemin törenlerinin sağlık alanındaki gençlerin topluma olan sorumluluğunun ve mesleğe olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Özcenk, yeni mezunların insan sağlığını korumada büyük bir görev üstlendiklerini de vurguladı.

Törende mezunlara seslenen Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, sağlığın ve insan yaşamının önemine dikkati çekti.

Zorlu Töre, gençlerin meslek hayatlarında görevlerinin kutsallığı bilinciyle, insan ayrımı yapmadan hizmet etmelerini istedi.

Töre, Gazze’de yaşanan insanlık dışı olayları da unutmamaları dileğinde de bulundu.

Törende daha sonra bölüm birincileri tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı ve mezun gençler yemin etti.

DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunları da düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP