DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • Gemi Çarpması Sonucu Yıkılan Francis Scott Key Köprüsü’nün Yeniden Yapılması ‘Hızlı’ Olmayacak

Gemi Çarpması Sonucu Yıkılan Francis Scott Key Köprüsü’nün Yeniden Yapılması ‘Hızlı’ Olmayacak

ad826x90

ABD Ulaştırma Bakanı Buttigieg, Maryland eyaletinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü’nün yeniden yapılmasıyla ilgili olarak ‘hızlı olmayacağını’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı. Buttigieg, Baltimore Limanı’nın Amerika’nın tedarik zincirleri ve ekonomisi için önemli bir merkez olduğunu belirtti. Bölgede bulunan uluslararası limanın yeniden açılması konusunda ise net bir tarih vermedi. Ayrıca, köprünün yeniden yapılmasıyla ilgili olarak “Hızlı olmayacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Baltimore kentindeki köprünün orijinalinin 5 senede yapıldığını aktaran Buttigieg, yeniden inşa edilmesi için ülkenin altyapı harcamaları için hazırlanan bütçe paketine siyasetin her kanadından destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Buttigieg, kazanın bölgeye ekonomik etkisi konusunda endişelerini dile getirerek, işleyişi durdurulan Baltimore Limanı’nda faaliyet gösteren iş yerlerinde yaklaşık 8 bin kişinin istihdam edildiğine dikkati çekti.

ad826x90

Kazada “trajik şekilde” 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7’nci kişinin de ağır yaralı olduğunu belirten Buttigieg, “Bunlar, çoğumuz uyurken gece vardiyasında yol onarımı için çalışmaya giden işçilerdi.” dedi.

Olay

ABD’nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü’ne dün yerel saatle 01.30 civarında büyük bir kargo gemisi çarpmış, olayın ardından gemide yangın çıkmıştı.

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün büyük bir kısmı çarpma sonucu çökerken, köprü üzerindeki birçok araç Patapsco Nehri’ne düşmüştü.

Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü’ne çıkan tüm yolların çift taraflı trafiğe kapalı olduğu bildirilmişti.

Kazanın ardından eyalette “acil durum” ilan edilmiş, arama kurtarma ekipleri kaza sırasında köprüde onarım işleri yapan 8 inşaat işçisinden 2’sini kurtarmıştı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP