DOLAR

32,3440$% 0.28

EURO

35,0686% -0.2

STERLİN

41,0466£% -0.01

GRAM ALTIN

2.309,83%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a

Hala popüler: Zumba!

Zumba olarak bilinen ve son yıllarda gittikçe yaygınlaşan dansın ortaya çıkışı 1990 yılına kadar gidiyor. Dansı ortaya çıkaran Alberto Perez, Latin danslarını çeşitli fitness figürleri ile birleştirmiş ve bu eğlenceli dansı bulmuş.

Zumba dansının bu kadar sevilmesinin sebebi diğer egzersizlere göre fazla efor harcatmasının yanında bir hayli eğlenceli olması. Hemen hemen her türlü müzikle kareografiye girebilmesi de dansın yayılmasında etkili etmenlerden. Başlangıçta biraz zor gelen zumba dansı birkaç haftadan sonra katılımcıları yormasının yanında eğlencesini da katlıyor. Yaklaşık bir ay sonra da dansın en eğlenceli yönleri ortaya çıkmış oluyor. Yani zumbaya düzenli şekilde devam ederek biraz da yediklerinize dikkat ettiğinizde kilo vermenin en eğlenceli yolunu bulmuş oluyorsunuz.

Hala popüler: Zumba

Her yaşta katılımcı zumbaya başlayabilir. Bunun için sadece kendinize güvenmeniz yeterli. Daha önce dans etmiş olup olmamanızın bir önemi yok. Herhangi bir dans yeteneğinizin olmasına da gerek yok! Biraz müzik sevmek ve ritm tutabiliyor olmak zumbaya başlamak için yeterli.

Yapılan araştırmalar zumbaya düzenli olarak devam edildiğinde dayanıklılığın arttığını söylüyor. Genellikle zumba dersleri dans merkezlerine göre değişmekle birlikte, ortalama olarak bir saat sürüyor. Dersler son derece hareketli olduğu için başlangıçta mümkün olduğu kadar fazla ısınma hareketleri yapmak sağlık açısından oldukça önemli. Daha sonra da soğuma ve esneme hareketleriyle ders bitirilir. Eğitmenler daha önceden zumba için hazırlanmış kareografileri kullanabildiği gibi kendi hazırladığı hareketleri de derse katabilir. Derslerde kullanılan müzikler salsa, mambo, flamenko, samba, oryantal, hiphop ve tango gibi birçok farklı dansın müzikleri olabiliyor. Her tür dans, zumba derslerinde uygulanabilir.

Hala popüler: Zumba

Zumba başlangıçta, ilk aşamada olanlar için sıkıcı gelebilir. Çünkü hareketleri öğrenmek biraz zaman alır. Ancak daha sonraki derslerde müzik ve hareketler öğrenilmeye başlandığında dans etmek de zevkli hale gelir. Yani biraz sabretmek zumbadan keyif alabilmede oldukça önemli. Kursa gitmeye vakti olmayanlar internetten zumba videolarını takip ederek zumbaya başlayabilir.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP