DOLAR

32,2080$% 0.01

EURO

35,0384% 0.07

STERLİN

40,9548£% 0.11

GRAM ALTIN

2.530,57%1,21

ÇEYREK ALTIN

4.104,00%1,89

BİTCOİN

2156651฿%-0.18034

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • “Hep birlikte devlete her alanda ve her sektöre sahip çıkacağız”

“Hep birlikte devlete her alanda ve her sektöre sahip çıkacağız”

ad826x90

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi tarafından düzenlenen “Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi’ne” katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar zirvede yaptığı konuşmada, zirvenin özel sektör için taşıdığı önem ve anlama işaret ederek, zirvenin ülke ekonomisi ve sektörler için hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin gelişimine katkı sağlayan özel sektöre devletin de destek olması gerektiğini belirterek, bunu yaparken de devlet ve özelin ayrılmasının önemine değindi.

Turizm ve eğitim alanında faaliyet gösteren özel sektörün, Kalkınma Bankası eliyle desteklenmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, kaynakların kullanılması ve geri ödenmesinin, devlet ve özel sektör açısından önemli olduğunu çünkü geri ödeme olmazsa ülkeye zarar verileceğini söyledi.

ad826x90

E-devlet, doğru vergi, destekler, teşvikler, kaynaklar, geri ödemelerin hep birlikte denge içinde yapılmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, adalet ve şeffaflık içinde bunların doğru yönetilmesi ve “ben değil biz” olarak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Adaletin her alanda önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kamuda olduğu gibi özelde de liyakatın önemine vurgu yaptı. Eşit şartlarda istihdam ve maaş konularına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Doğru bildiğimiz yolda ülkeyi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusuna da değinerek, dün görüştüğü Birleşmiş Milletler temsilcisine yeni siyaseti aktardığını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle yürütülen yeni siyasetin ülke ve gelecek için önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin kabul edilmesi gerektiğini söylediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, örnek olarak direkt uçuş ve direkt ticareti verdi.
“O devlet biz cemaat kabul edildiğimiz sürece bir çözüm bulamayız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Yeni siyasete hep birlikte sahip çıkacağız. Tek başıma bu yol haritasını çizmiyoruz. Hep birlikte devlete her alanda ve her sektöre sahip çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yatırımcıları kutlayarak, yatırımların daha da artırılmasını istedi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP