DOLAR

32,3440$% 0.28

EURO

35,0686% -0.2

STERLİN

41,0466£% -0.01

GRAM ALTIN

2.309,83%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a

Hızlı zayıflamak için 10 altın kural

Tatil sonrası aldığınız fazla kilolar sizi üzmesin. Uygulayacağınız 10 altın kural sayesinde kolayca kilo vermek sizin elinizde.

SIVI TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN!

Yeterli su bulunmadığında vücudumuz kilo vermek için gerekli olan reaksiyonları gerçekleştiremez. Metabolizma hızını düzenlemek, iştah dengesi sağlamak, daha canlı cilt görünümü için günde en az 10-12 bardak su için.

SPOR/AKTİVİTELER YAPIN!

İsteyerek yapacağınız, yapmaktan mutlu olduğunuz spor veya aktiviteler yapın. Doğa yürüyüşleri, bisiklet sürme, ip atlama, yoga, meditasyon gibi aktiviteler hem stresinizi yönetmenizi sağlar hem de kilo vermenizi destekler.

Hızlı zayıflamak için 10 altın kural

MUTLAKA KAHVALTI EDİN!

Kahvaltı, gece boyu yavaşlamış olan metabolizmayı harekete geçirir. Peynir, yumurta, çiğ sebze ve tahıllı ekmekten oluşan doyurucu bir kahvaltı iştahınızı kontrol etmenizi de sağlar. Klasik kahvaltıdan sıkılanlar tahıllı kahvaltılık gevrekleri de tercih edebilir.

UYKU SAATLERİNİZİ DÜZENLEYİN!

Özellikle saat 23.00-04.00 arası vücudumuzda salgılanan metabolizma hızını düzenleyen hormonlar, kilo verme sürecinde size destek olur. Ayrıca yapılan araştırmalarda geç yatan kişilerin erken yatan kişilere göre 350 kalori daha fazla aldığı görülmüştür. Uyku saatlerinizi düzenleyerek aldığınız kaloriyi azaltabilir, metabolizma hızınızı düzenleyebilirsiniz.

KÜÇÜK PORSİYONLARLA SIK ÖĞÜNLER YAPIN!

Ne yediğinizi anlayamadığınız büyük porsiyonlu öğünler farkında olmadan fazla kalori almanıza neden olabilir. Küçük porsiyonlar da yemek yiyerek öğün sayınızı 3 ana 2-3 ara öğün şeklinde düzenleyin.

Hızlı zayıflamak için 10 altın kural

YEMEKLERİNİZİ YAVAŞ VE İYİ ÇİĞNEYEREK YİYİN!

Doygunluk sinyali yemeğe başladıktan 20 dakika sonra beyne gittiği için yavaş yemeniz az yemekle doyabilmenizi sağlar. İyice çiğneyerek yemek sindirim problemi yaşamanızı önler.

SAĞLIKLI YAĞLAR TÜKETİN!

Günlük beslenmede yağlara mutlaka yer verilmelidir. Bu yağlar zeytinyağı, ceviz, badem, fındık, keten tohumu gibi sağlıklı yağ asitleri içeren yağları içermelidir. Sağlıklı yağlar vücudun genel sağlığını iyileştirerek kilo vermenize destek olur.

HER GÜN TARTILMAYIN!

Kilo verme döneminde vücut her gün kilo kaybetmez. Bu nedenle her gün tartılmak motivasyonunuzu kırabilir. Uzun vadedeki sonuçlar arasındaki fark önemlidir. Minimum haftada bir kez, sabah tuvalete girdikten sonra tartılmak uygundur.

Hızlı zayıflamak için 10 altın kural

KENDİNİZE DÜŞÜK KALORİLİ ATIŞTIRMALIKLAR HAZIRLAYIN!

Özellikle akşamları abur cubur tüketiminin daha fazla olduğu görüldüğünden, kurutulmuş elma dilimleri, jülyen doğranmış sebzeler yanında baharatlı yoğurt, kürdanlara geçirilmiş meyve dilimleri gibi yemesi zevkli, kalorisi düşük seçenekleri tercih ederek aldığınız kaloriyi azaltabilirsiniz.

KENDİNİZE GÜVENİN, OLUMLU DÜŞÜNÜN!

Sürekli “kilo veremiyorum”, “kilo veremeyeceğim” gibi olumsuz düşünceler hem moralinizi düşürür hem de gerçekten kilo vermenize engel olur. Kilo verdiğinizi, zayıfladığınızı düşünerek, çevrenizdeki olumsuz insanlardan bir süreliğine uzak kalarak, kendinize güvenerek daha rahat ve hızlı kilo verebilirsiniz.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP