DOLAR

34,2586$% 0.04

EURO

37,6105% -0.08

STERLİN

44,8239£% -0.44

GRAM ALTIN

2.911,41%-0,34

ÇEYREK ALTIN

4.955,00%-0,64

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • Kırgızistan’da Taygan cinsi köpekler ve Bürküt cinsi yırtıcı kuşlar tanıtıldı

Kırgızistan’da Taygan cinsi köpekler ve Bürküt cinsi yırtıcı kuşlar tanıtıldı

ad826x90

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan’da düzenlenen festivalde, avda kullanılan Taygan cinsi köpekler ile Bürküt cinsi yırtıcı kuşlar tanıtıldı.

Çuy bölgesindeki Sovyet köyünde yerel yönetimlerin desteğiyle Etnik Avcılık ve Ulusal Oyunlar Festivali (Mergen Fest) düzenlendi.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, geçit töreniyle başladı.

Festivalde, avda kullanılan Taygan cinsi köpekler ile yırtıcı kuş Bürkütler tanıtıldı, geleneksel at oyunları sergilendi.

ad826x90

Organizatör Taalai Şükürov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mergen Fest’in, kuşaktan kuşağa aktarılan kadim geleneklerin yaşatılması açısından önemli bir platform olduğunu belirtti.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmada, Taygan cinsi köpekler, yürüyüş ve duruşu, sağlığı, bakımı, ırkları ve yaşlarına göre değerlendirildi.

Bürküt yırtıcı kuşlarının da av becerileri jüri üyelerince ölçüldü ve her iki yarışmanın sonunda madalya ve ödüller verildi.

ad826x90
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Güncel Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur’u kabul etti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. Kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TOKİ’nin önemli bir kurum olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Deprem bölgesi ziyaretleri esnasında, sağlam binalara rastlandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu binaların birçoğunun TOKİ’ye ait olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ’nin altyapı ve ekibi ile kaliteli çalışmalara imza atan önemli bir kurum olduğunu belirterek, yapısal dönüşümü en iyi şekilde gerçekleştiren kurumlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyetinde önemli çalışmalar yapan TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de Kıbrıs halkına hizmet sunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin imar ve yapılanmasına katkı koymasının önemli bir değer olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ başkanı ve yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. TOKİ’nin katkı ve yardımlarının Kıbrıs Türk halkını daha da güçlendireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kurumun çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Anavatan Türkiye ile olan bağların çok güçlü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısını güçlendirmek, halkına daha iyi hizmet sunmak adına TOKİ’nin sunacağı hizmet ve katkıların çok önemli gelişmelerin ilk adımı olacağını sözlerine ekledi.
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

GÜNCEL Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur’u kabul etti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. Kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TOKİ’nin önemli bir kurum olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Deprem bölgesi ziyaretleri esnasında, sağlam binalara rastlandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu binaların birçoğunun TOKİ’ye ait olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ’nin altyapı ve ekibi ile kaliteli çalışmalara imza atan önemli bir kurum olduğunu belirterek, yapısal dönüşümü en iyi şekilde gerçekleştiren kurumlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyetinde önemli çalışmalar yapan TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde de Kıbrıs halkına hizmet sunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. TOKİ’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin imar ve yapılanmasına katkı koymasının önemli bir değer olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, TOKİ başkanı ve yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. TOKİ’nin katkı ve yardımlarının Kıbrıs Türk halkını daha da güçlendireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu kurumun çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirtti. Anavatan Türkiye ile olan bağların çok güçlü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısını güçlendirmek, halkına daha iyi hizmet sunmak adına TOKİ’nin sunacağı hizmet ve katkıların çok önemli gelişmelerin ilk adımı olacağını sözlerine ekledi.