DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİTCOİN

฿%

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Güncel
  • “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi özel gösterimi Lefkoşa’da gerçekleştirildi

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi özel gösterimi Lefkoşa’da gerçekleştirildi

ad826x90

 

Trabzon Maçka’da 11 Ağustos 2017’de, teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in öyküsünü anlatan “Kesişmeİyi ki Varsın Eren” filminin Galası Lefkoşa’da yapıldı

Galaya, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan  Öymez katıldı.

Şehit Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in gerçek hikayesini anlatan “Kesişmeİyi ki Varsın Eren” filminin Galası Lefkoşa Avenue Sinema’da gerçekleştirildi.

ad826x90

“İyi ki Varsın Eren”, 1 Ocak 2022 tarihinde vizyona giren, yapımcılığını TRT ve Dijital Sanatlar’ın yaptığı, senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği bir gerçek hayat hikayesi.

Gala’da konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Türk milleti bu filmi bağrına bastı. Eren ve Ferhat başçavuşun kahramanlıkları Kıbrıs Türk halkı tarafından da özümsendi” ifadelerini kullandı..

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun yıllardır teröre karşı büyük mücadele verdiğini belirterek, TRT ortak yapımıyla izleyiciye ulaşan Kesişmeİyi ki Varsın Eren filminin gerçek hayatı ve bu mücadeleyi anlattığını belirtti.

Başçeri, Türk halkının, güvenlik güçleri sayesinde bundan sonraki yaşamında da güven içinde olmaya devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu ise, TRT’nin gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye aktardığını belirterek, Gala’nın KKTC’de yapılmasının ve mücadelenin Kıbrıs Türk halkı ile de paylaşılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Sucuoğlu, böylesi bir filmin ortaya çıkmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da böylesi önemli bir filmin Galasına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken,“15 yaşındaki Eren Bülbül’ün teröre karşı mücadelesi ibretlik bir olaydır. Kıbrıs Türk halkı da bu mücadelede Türkiye ile birliktedir. Birlikte daha da güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

 

 

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP