DOLAR

32,3466$% 0.29

EURO

35,1311% -0.02

STERLİN

40,8477£% -0.41

GRAM ALTIN

2.309,72%1,43

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,22

BİTCOİN

฿%

a

Sırt ağrılarından kurtulmak için 5 etkili hareket

Ofiste bilgisayar başında geçirilen uzun saatler sırt ve boyun ağrılarının en büyük nedenlerinden. Duruş bozuklukları, fazla ağırlık kaldırmak, yanlış ve ani hareketler yapmak da sırt ağrılarının oluşmasındaki diğer sebepler arasında yer alıyor. Ciddiye alınması gereken sırt ağrılarından düzenli egzersiz hareketleriyle de kurtulabilirsiniz.

İşte sırt ağrılarınızı azaltacak 5 etkili hareket;

1. Öncelikle esneme hareketleri sırt ağrılarını azaltmaya ve kaslar üzerindeki baskıyı azaltırken güçlenme egzersizleri ise güçsüz olan kaslarınızı güçlendirmeye ve ağrıları ortadan kaldırmaya yardım eder. Her yerde uygulayabileceğiniz kolay hareketlerin başında bir tabla veya sehpaya dayanıp kalçanızı dışarı çıkararak sırtınızı esnetmek geliyor. Hafif bir eğim açısı bırakarak sırt kaslarınızı esnetip doğrulabilirsiniz. Kasların gerilmesini ve daha esnek hale gelmesin sağlayan bu hareketle kendinizi öne ve arkaya doğru itebilirsiniz. Egzersizi uygularken ani hareketler yapmaktan kaçının.

Sırt ağrılarından kurtulmak için 5 etkili hareket

2. Yanlamasına sırt üstü uzandığınız yerde sağa dönerek sol kolunuzu başınızın altına koyup sol elinizle bacağınızı kırın ve baldırınıza doğru çekin. En az 30-40 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyarak diğer bacağa geçebilirsiniz. Alt sırt kaslarınız ve bel bölgeniz için bu egzersiz oldukça etkilidir.

3. Dizleriniz üzerinde dururken bir bacağınızı öne atarak ellerinizi bacağınızın üzerinde tutun ve hafifçe esenmeye çalışın. Bu pozisyonda en az 30 saniye kalın ve sırt kaslarınız ile omuz kaslarınızı olabildiğince rahatlatın. Bu egzersiz ayrıca düzgün bir postür kazanmanıza da yardım edecek.

4. Yere sırt üstü uzanarak sol bacağınızı kırın ve sağ bacağınızın üstüne yerleştirin. Altta kalan bacağınızı kendinize doğru çekin ve en az 40 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Bir bacağınızla hareketi tamamladıktan sonra diğer bacağınızla hareketi tekrarlayın. Alt sırt kaslarınızı esneterek güçlendiren bu egzersizle sırt ağrılarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

5. Yere sırt üstü uzanın ve bacağınızı kalçadan diğer bacağınızın üzerine atın. Sağ kolunuzu tam açıyla yana doğru atarak sırt ve omuz kaslarınızı esnetin. 25 saniye boyunca bu pozisyonu koruyarak diğer bacak için aynı egzersizi uygulayın. Tüm sırt kaslarını çalıştıran bu egzersizle bel ve sırt ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP