DOLAR

34,1401$% -0.06

EURO

37,1035% -0.2

STERLİN

44,5381£% 0.23

GRAM ALTIN

2.953,52%0,58

ÇEYREK ALTIN

4.991,00%0,24

BİTCOİN

2279816฿%-1.7842

a
ad826x90
ad826x90
  • Ya Haber
  • Kıbrıs
  • TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması, İzmir’deki programda tanıtıldı

TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması, İzmir’deki programda tanıtıldı

ad826x90

İZMİR (AA) – Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Bu kirli sosyal medya ortamında gençlerimizin kontrolsüz olarak birçok sıkıntılı akıma maruz kalmasındansa kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz.” dedi.

TÜGVA Kitap Kurdu Yarışması’nın tanıtım programı, TVF Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

Etkinlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, projenin çocukların dünyayı doğru anlaması ve çok yönlü bakış açısına sahip olması açısından önemine dikkati çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise yarışmanın başlangıcını İzmir’de yaptıklarını, Anadolu’nun birçok kentinde tanıtımların devam edeceğini söyledi.

ad826x90

Yarışmaya ortaokul öğrencilerinin bu yıl belirlenmiş olan 6 kitabı edinerek veya TÜGVA’nın destek olduğu “LaLa” uygulaması üzerinden dinleyerek katılabileceklerini bildiren Erdoğan, yarışma sonunda ülke genelinde ilk 3’e giren çocukları, 2 aile üyesiyle birlikte Balkan turuna veya umreye göndereceklerini bildirdi.

Kitap Kurdu Yarışması’na geçen yıl 280 bine yakın ortaokul öğrencisinin katıldığını, bu yılki hedefin ise 300 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu dile getiren Erdoğan, ortaokul çağında okuma alışkanlığı kazanılmasının önemine işaret etti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın kitaplarla dost olmasını, yeni dünyaları keşfetmesini çok önemsiyoruz. Çünkü bu kirli sosyal medya ortamında gençlerimizin kontrolsüz olarak birçok sıkıntılı, sorunlu mecrayla yüz yüze kalması, buralardan kötü tesirler altında kalması, dünyadaki dinsizleşme, kimliksizleşme, cinsiyetsizleşme gibi akımlara maruz kalmasındansa kitaplarla çok daha sağlıklı bir geleceğe kapı aralamasını önemsiyoruz. Ortaokul çağı bunun tam zamanı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıkları kazanması için Kitap Kurdu Yarışması bir fırsat. Özellikle ortaokul öğretmenlerimizin bu yarışmaya öğrencilerini teşvik etmesini hem ödüller kazanma vesilesiyle hem çocuklara kitap okumayı özendirmesi vesiylesiyle önemsiyoruz.”

– “Yeter ki dünyanızda kitaplara yer açın”

Proje kapsamında kullanılan “LaLa” uygulamasının yeni bir sesli kitap uygulaması olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu uygulamadan kitapları okuyabileceksiniz, dinleyebileceksiniz. Hangisi kolayınıza geliyorsa. Yeter ki dünyanızda kitaplara yer açın.” diye konuştu.

Yarışmada ülke çapında dereceye girenlere verilecek ödüller dışında İzmir’in birincisini ailesinden 2 büyüğüyle beraber umreye göndereceklerini aktaran Erdoğan, İzmir’in ikincisine bisiklet ve üçüncüsüne bilgisayar hediye edileceğini kaydetti.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci de öğrencilerden milli futbolcu Arda Güler’in selamını yapmalarını ve yarışmada birinciliği İzmir’e getirme sözü vermelerini istedi.

Programın sonunda Çizimlerle 40 Hadis Yarışması’nı kazanan öğrencilere ödülleri verildi.

Çok sayıda ortaokul öğrencisinin izlediği tanıtım programına AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da katıldı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP