DOLAR

32,3398$% 0.02

EURO

35,0070% -0.2

STERLİN

41,2363£% 0.4

GRAM ALTIN

2.321,23%0,11

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,12

BİTCOİN

฿%

a

VATANDAŞTA EMLAKÇIDA MAĞDUR

KKTC’de dürüst kayıp ediyor
Düzenbaz Korunuyor!

Emlakçılık Yasası Niye Geçmiyor
Neyi bekliyorsunuz?

Ülke genelinde artan kira ve mülk fiyatlarının önüne geçilemiyor.
Girne’de 2+1 dairenin fiyatı 2 bin sterline kadar müşteri bulurken vatandaşlar kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyor.
Öte taraftan da yasadışı yabancı emlak satışları da emlak satışları da yasal emlakçıları zor duruma düşürmeye devam ediyor.

HÜKÜMET İVEDİLİKLE ÇÖZÜM GETİRSİN

Mars Emlak Direktörü Sevda Melek Bulut yaşanan sıkıntıları dile getirerek hükümetin ivedilikle çözüm alması gerektiğini vurguladı. Bulut, Yasa gereği gayrimenkul devir işlemlerinde emlakçıların gayrimenkul danışmanlarının ücret alacağı satış bedelinin %5 ünden fazla olamaması gerekirken uzun süredir ülkemizde yasadışı faaliyet yürüten yurtdışı kaynaklı yabancı emlakçılıklar konut üzerinden %30’a varan komisyonlar alarak kanunsuz kuralsız denetleme olmadan hukuk dışı faaliyetlerini sürdürdüklerini ve durumdan oldukça rahatsızız olduklarını söyledi.

VATANDAŞTA EMLAKÇIDA MAĞDUR

Bulut ,eğer emlakçı gayrimenkul danışmanı kiralama işlemlerine aracılık ediyorsa bu durumda alınacak komisyon bedeli bir aylık kira bedelini aşamaması gerektiği ve komisyonun da mal sahibinden ödenmesi gerekirken herkes kafasına göre bir kural koyarak vatandaşı mağdur üstüne mağdur ediyor birde üstüne yasadışı emlakçılıklar da eklenince hem usulüne uygun çalışan emlakçı ve vatandaş mağdur ediliyor.

SİYASİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

Bulut ,Ülkemizde tozlu raflarda bekletilen yasasının geçmediği sürece yasal statü de görevini yerine getiren emlak sektörünü vatandaşla birlikte mağdur ediliyor.Devletin de milyon tl vergi kaybı yaşanmasına neden olurken yasanın geçmesi için neyi bekliyorsunuz? siyasiler üzerine düşeni yerine getirmesi için neden bekliyorsunuz ,diyerek gösterdi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP